Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά ενός έτους παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Μάιο 2018, στο 2,4%

Βρετανία: Σε χαμηλά ενός έτους παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Μάιο 2018, στο 2,4%
Τα στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας για τον πληθωρισμό επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκε κατά 2,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την ONS, η άνοδος στις τιμές τον καυσίμων άσκησε τη μεγαλύτερη ώθηση στον πληθωρισμό, ενώ υπήρξαν επίσης ανοδικές πιέσεις από τους ναύλους των αεροπορικών και των θαλάσσιων μεταφορών.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,4%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος για τον υποκείμενο πληθωρισμό διαμορφώθηκε στο 2,1%.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αποτελούν την τελευταία ένδειξη ότι οι πιέσεις στα έξοδα των βρετανών πολιτών συνεχίζουν να μειώνονται, παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε στην αύξηση των μισθών κατά τον Απρίλιο του 2018.
Καθώς ο πληθωρισμός επιστρέφει κοντά στον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας, και καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας και των μισθών συνεχίζεται, οι αγορές εκτιμούν ότι το ενδεχόμενο αύξηση των επιτοκίων από την BoE μειώνεται ακόμα περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης