Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Paul Tudor Jones, που προέβλεψε το κραχ του 1987... περιμένει "τρελή άνοδο των αποδόσεων ομολόγων" στο τέλος του 2018

tags :
Ο Paul Tudor Jones, που προέβλεψε το κραχ του 1987... περιμένει
Μπορώ να δω τα πράγματα να τρελαίνονται ιδιαίτερα στο τέλος του έτους μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Ο Paul Tudor Jones, ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία ως εκείνος που προέβλεψε το κραχ του 1987, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι αποδόσεις των ομολόγων και των μετοχών θα αυξηθούν παράλληλα προς τα τέλη του 2018.
"Νομίζω ότι θα δείτε τα επιτόκια να ανεβαίνουν και τις μετοχές να αυξάνονται σταδιακά στο τέλος του έτους", δήλωσε ο ίδιος στο CNBC.
Ο ίδιος, υπό την υπόθεση ότι τα πραγματικά επιτόκια παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά, θεωρεί ότι οι αυξανόμενες αποδόσεις, οι οποίες κινούνται αντίστροφα από τις τιμές των ομολόγων, δεν θα αποτρέψουν τους επενδυτές από την αγορά μετοχών.
"Μπορώ να δω τα πράγματα να τρελαίνονται ιδιαίτερα στο τέλος του έτους μετά τις ενδιάμεσες εκλογές", δήλωσε ο Jones, αναφερόμενος στις δυνατότητες των αμερικανικών μετοχών να κινηθούν ανοδικά μετά τις βασικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Η συμβατική σοφία θέλει ότι αν τα επιτόκια ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ανοδική κίνηση για μετοχές, επειδή οι αυξανόμενοι ρυθμοί σημαίνουν αυξημένο κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις.
"Νομίζω ότι τα επιτόκια θα κινηθούν σημαντικά υψηλότερα ξεκινώντας κάποια στιγμή το τρίτο τρίμηνο και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου", είπε.
Ο Jones αναγνωρίστηκε ευρέως μετά την πρόβλεψη και την αποκόμιση κέρδους από τη συντριβή της αγοράς μετοχών στις 19 Οκτωβρίου 1987, όταν ο Dow Jones έχασε σχεδόν το 23% της αξίας του, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε μία ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης