Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη ο λαϊκισμός και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ

tags :
Fitch: Κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη ο λαϊκισμός και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ
Η Fitch για τις επιπτώσεις του λαϊκισμού και του πληθωρισμού των ΗΠΑ, στην παγκόσμια οικονομία
Η ενίσχυση του πληθωρισμού της αμερικανικής οικονομίας, οι εμπορικές εντάσεις και ο λαϊκισμός αποτελούν κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη, επισημαίνει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν ισχυρές.
Η επιτάχυνση των ιδιωτικών επενδύσεων, η πιο «σφιχτή» αγορά εργασίας και η χαλαρή νομισματική πολιτική, στηρίζουν επί του παρόντος την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνεται.
«Οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο αυξήθηκαν φέτος, ωστόσο, σε αυτό το στάδιο, οι δασμοί δεν είναι αρκετοί για να επηρεάσουν ουσιαστικά τις προοπτικές παγκόσμιας οικονομίας.
Οι λαϊκιστικές πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να δημιουργούν πολιτικό κίνδυνο και να αυξάνουν τις εντάσεις στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές για επενδύσεις, μια βασική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης το 2017», σημειώνει ο οίκος.
Όπως έχει αναφέρει ο οίκος σε προηγούμενη έκθεση νωρίτερα μέσα στο έτος, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 3% τη διετία 2018-2019, με κεκτημένη ταχύτητα από το περασμένο έτος, δίνοντας έτσι «πάτημα» στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες για ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.
Οι οικονομίες σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρωζώνη και Κίνα θα επιταχύνουν το τρέχον έτος, ωθώντας τη μεγέθυνση του παγκόσμιου ΑΕΠ για τρία συνεχόμενα χρόνια πάνω από το 3%, μία επίδοση που δεν έχει επιτευχθεί μετά το 2000.
Ο οίκος αναμένει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τα έτη 2018 και 2019, σε 2,5% και 1,8%, αντίστοιχα.
Οι αντίστοιχες προβλέψεις για τις Η.Π.Α. διαμορφώνονται στο 2,7% και 2,5%, έναντι 2,5% και 2,2%, ενώ, σε ό,τι αφορά στην κινεζική οικονομία, η ανάπτυξη υπολογίζεται πλέον στο 6,5% το τρέχον έτος.
Τέλος, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη σε Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο το 2018, παρέμειναν αμετάβλητες σε 1,3% και 1,4%, αντίστοιχα.
Ο οίκος διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,3% στην παγκόσμια οικονομία, το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης