Η Αυστρία επεξεργάζεται πρόταση για δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων εκτός EE

Η Αυστρία επεξεργάζεται πρόταση για δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων εκτός EE
O Αυστριακός Καγκελάριος επιμένει στη σκληρή γραμμή για το μεταναστευτικό 
Σε επαφή με χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ για την επεξεργασία προτάσεων που αφορά τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών εκτός του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται η αυστριακή κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο Καγκελάριος Sebastian Kurz.
Σε ερώτηση του δικτύου ORF για την ύπαρξη του εν λόγω σχεδίου αυτού, ο κ. Kurz επιβεβαίωσε ότι «καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία εκτός της Ευρώπης κέντρων προστασίας «όπου θα μπορούμε να στεγάζουμε τους πρόσφυγες, να προσφέρουμε προστασία, αλλά όχι μία καλύτερη ζωή στην κεντρική Ευρώπη».
Ο Αυστριακός Καγκελάριος δεν διευκρίνισε για ποιους θα προορίζονται τα κέντρα αυτά, ωστόσο ο Δανός ομόλογός του Lars Løkke Rasmussen, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι συζητά με ορισμένες χώρες, ανάμεσά τους και την Αυστρία, την ιδέα της δημιουργίας «κοινών κέντρων» που θα προορίζονται για τους μετανάστες που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για την παροχή ασύλου στην Ευρώπη ή που οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί.
«Είναι ένα σχέδιο το οποίο επεξεργαζόμαστε με περιορισμένο αριθμό κρατών κατά εμπιστευτικό τρόπο... για να αυξήσουμε τις πιθανότητες ευόδωσής του», πρόσθεσε ο Αυστριακός Καγκελάριος.
Μεταξύ των χωρών που θεωρούνται υποψήφιες για να υποδεχθούν τέτοια κέντρα περιλαμβάνεται η Αλβανία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου. «Θα δούμε», απάντησε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS