Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλβανία: Ιστορική η συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Zaev

tags :
Αλβανία: Ιστορική η συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Zaev
Για ιστορική συμφωνία μεταξύ Έλληνα και Σκοπιανού πρωθυπουργού κάνει λόγο ο πολιτικός κόσμος της Αλβανίας 
Για μία «ιστορική» εξέλιξη έκαναν λόγο ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αλβανίας, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ των πρωθυπουργών κκ. Αλέξη Τσίπρα και Zoran Zaev για την ονομασία της ΠΔΓΜ.
«Η ιστορική συμφωνία φθάνει την πολύ αναμενόμενη στιγμή ως Ευρωατλαντική προοπτική για την περιοχή μας», ανέφερε, μεταξύ των άλλων, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Ilir Meta.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργό Edi Rama χαρακτηρίζει τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών «προοδευτικούς ηγέτες» που «έγραψαν σήμερα την ιστορία».
«Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη σε εσάς», σχολιάζει για τους δύο πρωθυπουργούς.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Lulzim Basha, χαιρετίζοντας τη συμφωνία, έγραψε στο Twitter:
«Θα επιφέρει (σσ. η συμφωνία) την όσο πιο γρήγορη ένταξη της "Βόρειας Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και παραπέρα, την κοινή πορεία στη γεμάτη προκλήσεις και ελπίδες διαδικασία της ένταξης των χωρών μας στην ΕΕ».
Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ditmir Bushati, απεύθυνε -μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης- ευχές «στους γείτονες και φίλους» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία «ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στην Ευρωατλαντική οικογένεια όχι μόνο μίας χώρας, αλλά όλης της περιοχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης