Ιταλία: Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ερευνάται η Λέγκα του Βορρά

Ιταλία: Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ερευνάται η Λέγκα του Βορρά
Στο στόχαστρο της ιταλικής δικαιοσύνης η Λέγκα του Βορρά
Έρευνες σε τράπεζα της Βόρειας Ιταλίας διεξήγαγε σήμερα (13 Ιουνίου 2018) η οικονομική αστυνομία της γειτονικής μας χώρας, στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών περί πιθανού «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος» από το ακροδεξιό, συμπολιτευόμενο κόμμα «Λέγκα του Βορρά».
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η έρευνα ξεκίνησε το περασμένο έτος, όταν δικαστήριο της Γένοβα «πάγωσε» τους λογαριασμούς της Λέγκα, προκειμένου να επιστραφεί στο δημόσιο το ποσό των 49 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορούσε σκάνδαλο διαφθοράς του 2010.
Ωστόσο, οι αρχές εντόπισαν μόλις 2 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς και ως αποτέλεσμα, εικάζουν ότι τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η κατάσχεση.
Μάλιστα, ο επικεφαλής Matteo Salvini κατηγόρησε πέρυσι τις αρχές για απόπειρα καταστροφής του κόμματος, μέσω του μπλοκαρίσματος της χρηματοδότησης.
Το 2017, δικαστήριο της Ιταλίας καταδίκασε σε 25 μήνες φυλάκιση τον ιδρυτή της Λέγκα, Umberto Bossi, για υπεξαίρεση της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα.
Επίσης, κάλεσε το κόμμα να επιστρέψει στο δημόσιο το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης για την περίοδο 2008 - 2010, ύψους 49 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS