Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της ΕΚΤ - Τα «βλέμματα» και στη Fed

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει της ΕΚΤ - Τα «βλέμματα» και στη Fed
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (13/6/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η ΕΚΤ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει αύριο το χρονοδιάγραμμα λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,19% υψηλότερα, στις 388,25 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 12.890,58 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε αμετάβλητος στις 7.703,71 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,01% χαμηλότερα στις 5.452,73 μονάδες.




Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 22.216,18 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει άνοδο άνω του 1%.


Όσον αφορά την αγορά των ιταλικών ομολόγων, νέα αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις, με το επιτόκιο του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,80% και του 2ετούς να σημειώνει πτώση στο 0,94%.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στις σημερινές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με την κεντρική τράπεζα να αναμένεται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια για δεύτερη φορά εντός του 2018.
Εν τω μεταξύ, οι γεωπολιτικές εξελίξεις παραμένουν στο επίκεντρο, μετά την ιστορική συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un.
Ο Trump ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα, μια κίνηση που, όπως διευκρίνισε, θα διαρκέσει όσο η Βόρεια Κορέα διαπραγματεύεται με καλή πίστη την αποπυρηνικοποίησή της.
Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε σήμερα πως η Βόρεια Κορέα δεν συνιστά πλέον πυρηνική απειλή, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι πια το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα των ΗΠΑ.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική πτώση καταγράφηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Απρίλιο του 2018, με την υποχώρηση μάλιστα να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, όταν και σημειώθηκε άνοδος 0,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στο -0,7%.
Στη Βρετανία, στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο του 2018, μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 2,4% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της ADP - εταιρείας διαχείρισης αεροδρομίων του Παρισιού - ενισχύθηκε κατά 6%, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προετοιμάζεται για την πώληση assets της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης