Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Καμπάνα» 1 δισ. ευρώ στη Volkswagen για το σκάνδαλο «dieselgate»

tags :
Γερμανία: «Καμπάνα» 1 δισ. ευρώ στη Volkswagen για το σκάνδαλο «dieselgate»
Η Volkswagen δε γλίτωσε εν τέλει το βαρύ πρόστιμο από τις γερμανικές αρχές
Πρόστιμο ύψους 1 δισεκ. ευρώ επέβαλε στη Volkswagen η γερμανική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»), το οποίο αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο γερμανικός κολοσσός θα αποδεχθεί την ποινή του Βερολίνου.
«Μετά από διεξοδική εξέταση, η Volkswagen AG αποδέχτηκε το πρόστιμο και δεν θα ασκήσει έφεση.
Η Volkswagen AG αναγνωρίζει με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη της για το σκάνδαλο ντίζελ», ανέφερε σε δήλωσή της.
Επισημαίνεται ότι, το περασμένο έτος, η Κομισιόν είχε τιμωρήσει τη Volkswagen με, μόνο, την επισκευή του λογισμικού στα εμπλεκόμενα οχήματα, χωρίς να επιβάλει πρόστιμο.
Βέβαια, οι έρευνες παγκοσμίως δεν έχουν τελειώσει προς το παρόν, με τον κίνδυνο περαιτέρω νομικών ενεργειών να παραμένει έντονος.
Το συνολικό κόστος του «dieselgate» ανέρχεται, μέχρι στιγμής, σε 25,8 δισεκ. ευρώ, έπειτα από απανωτές «καμπάνες» των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στη Volkswagen.
Η Volkswagen κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 11,35 δισεκ. ευρώ το περασμένο έτος, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να ανέρχονται σε 230,7 δισεκ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 6,2% σε ετήσια σύγκριση!
Σε ό,τι αφορά το 2018, η κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει περαιτέρω αύξηση των εσόδων, κατά 5%, με το περιθώριο κερδών να κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,5%, έναντι 7,4% το 2017.
Παράλληλα, οι πωλήσεις οχημάτων θα διαμορφωθούν, το τρέχον έτος, λίγο υψηλότερα από τα 10,7 εκατομμύρια το 2017, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στον κόσμο!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης