Στη Βουλή η συμφωνία με τη FYROM στις 15 Ιουνίου - Συνεχίζονται οι πολιτικές «αναταράξεις» σε Αθήνα, Σκόπια

Στη Βουλή η συμφωνία με τη FYROM στις 15 Ιουνίου - Συνεχίζονται οι πολιτικές «αναταράξεις» σε Αθήνα, Σκόπια
Στη Βουλή η συμφωνία με την πΓΔΜ - Διαβάστε αναλυτικά το 20σέλιδο κείμενο
(upd) Φωτιά έχει πάρει η εγχώρια πολιτική σκηνή με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό με το βλέμμα να στρέφεται σε δύο κυρίως παραμέτρους, πρώτον στο εάν και πότε η ΝΔ θα καταθέσει την πρόταση μομφής της κατά της κυβέρνησης και δεύτερον στη συζήτηση που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 15/6 στην Ολομέλεια της Βουλής.
Εκεί που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί ενώπιον των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να ενημερώσει για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΠΓΔΜ και να δώσει απαντήσεις σε όλες τις αιτιάσεις των πολιτικών του αντιπάλων.
Αναμφίβολα θα πρόκειται για μια θυελλώδη πολιτική συζήτηση, ιδιαίτερα μάλιστα εάν η ΝΔ έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με βασικό επιχείρημα ότι αφενός η συμφωνία είναι βαθιά προβληματική και αφετέρου ότι λόγω της στάσης του Π. Καμμένου και των ΑΝΕΛ που τάσσονται κατά της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει και να υπογράψει τη συμφωνία.
Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται όχι μόνο για ένα εξαιρετικά έντονο μπρα ντε φερ μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη αλλά και για πρώτης τάξης ευκαιρία προκειμένου κόμματα και βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη θέση και τη στάση τους για τη συμφωνία με το Σκοπιανό.
Κάτι βέβαια που δεν είναι και τόσο απλό καθώς - και εφόσον υπάρχει πρόταση μομφής - η όλη διαδικασία θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο της πολιτικής σκοπιμότητας.
Διότι ναι μεν οι ΑΝΕΛ μπορούν να διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση.
Διότι ναι μεν μπορεί να υπάρχουν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ που δεν είναι εξαρχής αρνητικοί στη συμφωνία, αλλά υπό το δεδομένο της πρότασης μομφής θα είναι συσπειρωμένοι απέναντι στην κυβέρνηση.
Κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο Κίνημα Αλλαγής, όπου αν και υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις στο εσωτερικό του για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να ταχθεί στο πλευρό του κ.Τσίπρα.
Συνεπώς το πιθανότερο είναι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί, μάλλον να ενισχύσει τη συσπείρωση της κυβέρνησης παρά να της δημιουργήσει προβλήματα και να την εκθέσει λόγω της στάσης των ΑΝΕΛ.

Τσίπρας: Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, περιμένω στήριξη και από την Κεντροαριστερά

Αυτήν άλλωστε την πεποίθηση εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Π. Καμμένος δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση.
«Η προγραμματική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, δεν προέβλεπε ότι θα υπάρξει μία τόσο σημαντική πολιτική εξέλιξη στα Σκόπια.
Η βασική προγραμματική συνεννόηση ήταν να σταματήσει το πλιάτσικο στη χώρα και να τη βγάλουμε από τα μνημόνια.
Ο Πάνος Καμμένος δεν έδωσε σημασία στην πάγια θέση μας για το Σκοπιανό.
Θέλω να ομολογήσω ότι ο Καμμένος έχει μία πάγια θέση, την οποία δεν του ζητώ να αλλάξει.
Του ζητώ όμως ως υπεύθυνος μίας πατριωτικής κυβέρνησης να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, τώρα που είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός εκ των βασικών μας στόχων.
Αν η άλλη πλευρά περάσει τους σκοπέλους, η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει τη στάση αρχής του.
Ο Πάνος Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού.
Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει καριέρα όπως έκανε ο κ. Σαμαράς στον κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι αναμένει στήριξη και από την Κεντροαριστερά για την έγκριση της συμφωνίας.
«Στον χώρο της κεντροαριστεράς πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν σιγά-σιγά πολιτικές συναινέσεις, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι η πρώτη που αναγνωρίζει τις επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης και που επικρότησε τη χθεσινή Συμφωνία» είπε ο κ.Τσίπρας.
 
Τι προβλέπει η συμφωνία

Το κείμενο της συμφωνίας δόθηκε χθες στα πολιτικά κόμματα προκειμένου να τη μελετήσουν ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή.
Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, οι αλλαγές στο Σύνταγμα της FYROM θα γίνουν έως το τέλος του 2018.
Ως γνωστόν η πρόταση είναι η ΠΓΜΔ να μετονομαστεί σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ στη συμφωνία αναφέρεται πως θα δημιουργηθούν ειδικές επιτροπές προκειμένου να αποφασίσουν τη χρήση συγκεκριμένων εμπορικών σημάτων, με τα αποτελέσματα των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων να αναμένονται σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών.
Μάλιστα στο κείμενο αναφέρονται ακόμη και οι... κωδικοί που θα έχει στο εξής η FYROM και οι οποίοι θα είναι «ΜΚ» και «MKD».


Μεταξύ άλλων, στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπονται τα εξής:

1.Το επίσημο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».
2.Η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική/Πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
3.Η επίσημη γλώσσα θα είναι η «μακεδονική γλώσσα» όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας.
4.Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο άρθρο 7 της συμφωνίας.
5.ι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.

 Το άρθρο 7 της συμφωνίας αναφέρει:

1.Τα μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και ιστορική κληρονομιά.
2.Αναφορικά με την Ελλάδα, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας Ελλάδας αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.
3.Αναφορικά με την ΠΓΔΜ, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω εδάφιο (άρθρο 7.2)
4.Η ΠΓΔΜ σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα της, η Μακεδονική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, τα δύο μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά της ΠΓΔΜ δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής της Ελλάδας.
Στο άρθρο 2 της συμφωνίας προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεν θα αντιταχθεί στην ένταξη της γείτονος υπό το νέο όνομα και τις ορολογίες σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς και θεσμούς που η Ελλάδα είναι μέλος.

 
Ολόκληρη η συμφωνία για το Σκοπιανό στα ελληνικά

Ολόκληρη η συμφωνία για το Σκοπιανό στα αγγλικά


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων για τη  "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" σε Ελλάδα και FYROM, μόλις στο πρώτο 24ωρο μετά τη διθυραμβική ανακοίνωση της συμφωνίας από τους Αλέξη Τσίπρα και Zoran Zaev.
Η κατάσταση στην Ελλάδα κλιμακώνεται, καθώς η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αιχμή τη συμφωνία Τσίπρα - Zaev, κίνηση η οποία δεν αποκλείεται να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο κυβερνητικός εταίρος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία, αλλά ούτε και να ρίξει την κυβέρνηση.
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 10 το πρωί, θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία, με την αντιπαράθεση να αναμένεται σφοδρή.
Την ίδια ώρα στα Σκόπια η ατμόσφαιρα μυρίζει... μπαρούτι.
Ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Gjorge Ivanov, εμφανίζεται οργισμένος, ενώ δεν δίστασε να διακόψει τη συνάντηση που είχε στην προεδρική του κατοικία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Zoran Zaev, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Nikola Dimitrov.

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα καταθέσει η ΝΔ

Κλιμακώνει την επίθεση της κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία για το Σκοπιανό η ΝΔ, η οποία προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής.
«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκη για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ αποφάσισε να καταθέσει πρόταση μομφής στη συζήτηση στη Βουλή - πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή 15/6 – εάν η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτό το αίτημα της να ζητήσει την έγκριση της Βουλής για τη συμφωνία για το Σκοπιανό πριν ο Αλέξης Τσίπρας την υπογράψει.
Υπό αυτά τα δεδομένα και εφόσον η ΝΔ προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις, το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά.
Εάν η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής σήμερα, θα μπλοκάρει την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, ενώ αν το πράξει αύριο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τότε περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό, η οποία προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο μεταξύ Τσίπρα - Zaev.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, εάν υπογραφεί η πρόταση δυσπιστίας από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών (από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών), η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός και αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.
Σημειώνεται ότι πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος να προέβλεψε ότι ο κ.Μητσοτάκης θα υποστεί μια ακόμα κοινοβουλευτική ήττα εάν καταθέσει πρόταση μομφής, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αν και έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση.
Το πώς μπορεί να συγκεράσει τις δύο αυτές πολιτικές θέσεις είναι πραγματικά απορίας άξιο.
Την ίδια στιγμή Το Ποτάμι εμφανίζεται υπέρ της συμφωνίας αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία τηρεί στάση αναμονής μέχρι να ενημερωθεί και επίσημα για τη συμφωνία, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Ισχυρές ρωγμές στα ελληνικά κόμματα για τη συμφωνία με τη FYROM

Είναι προφανές ότι η συμφωνία για το Σκοπιανό θα προκαλέσει μια σειρά από έντονες πολιτικές αναταράξεις.
Πώς για παράδειγμα θα μπορέσει να σταθεί πολιτικά όρθια η κυβέρνηση, όταν ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, οι ΑΝΕΛ στη σχετική ψηφοφορία θα την καταψηφίσει;
Έχει βάση η κριτική του Ν. Φίλη, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση ένας κορυφαίος υπουργός, όπως ο Π. Καμμένος όταν διαφωνεί σε μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν αυτή – δηλαδή η λύση του Σκοπιανού – είναι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Πώς μπορεί για παράδειγμα η ΝΔ να εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της σημερινής συμφωνίας, όταν ένας αρκετά μεγάλος αριθμός βουλευτών της θα την ψήφιζε δεδομένου ότι η συμφωνία ικανοποιεί τις βασικές προϋποθέσεις που διαπραγματευόταν το 2008 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ;
Αλλά τα πολιτικά πάθη και η ένταση δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Περνά και σε θεσμικό επίπεδο, ιδιαίτερα όταν ένας πρώην πρωθυπουργός να επιτίθεται με τόση σφοδρότητα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας για ένα τόσο κορυφαίο εθνικό ζήτημα
Εξαιρετικά μπερδεμένη σε επίπεδο πολιτικού παραλογισμού είναι και η κατάσταση στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Κινήματος Αλλαγής, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα (Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων) έχουν ξεκάθαρα αρνητική στάση κατά της συμφωνίας.
Οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι είναι στην κυβέρνηση, τάσσονται στη γραμμή και στην κριτική της ΝΔ, καθώς βουλευτές της (Δ. Καμμένος, Κ. Κατσίκης) υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του (μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι) δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την «πολιτικό και εθνικό λάθος, αν όχι έγκλημα»!
Και όλα αυτά την ώρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θ. Παπαχριστόπουλος διαφοροποιείται πλήρως από την κομματική γραμμή, κάνοντας λόγο για θετική συμφωνία για την χώρα, υπογραμμίζοντας πως παρά όλες αυτές τις ηχηρές διαφοροποιήσεις δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή!
Την ίδια στιγμή, το Σκοπιανό αναδεικνύει και τις διαφορετικές πολιτικές γραμμές που επικρατούν στο Κίνημα Αλλαγής.
Το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης και της συμφωνίας, όπως έχει καταστήσει σαφές αμέτρητες φορές έως σήμερα ο κ.Θεοδωράκης.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που εμφανίζεται θετική) κρατά στάση αναμονής περιμένοντας να δει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, την ώρα πάντως που κορυφαία στελέχη της (Βενιζέλος, Λοβέρδος, Παπανδρέου, Ραγκούσης) εκφράζουν διαμετρικά αντίθετες θέσεις και πολιτικές απόψεις.
Μέσα σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον, όπου είναι αδύνατο να διαχωρίσει κανείς τους πολιτικά νικητές από τους ηττημένους, το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι προμηνύονται σημαντικές πολιτικές ανατροπές, καραμπόλες και εκπλήξεις για μια συμφωνία που όπως όλα δείχνουν στο τέλος μάλλον δεν θα περάσει.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ άσκησε και ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία, αλλά και ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.
Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού προσθέτοντας πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».
Οργισμένη ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για υπονόμευση της συνταγματικής τάξης.

Οργή Ivanov για τη συμφωνία

Ως ταπεινωτική χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, G. Ivanov, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, το οποίο έγινε σε δραματικούς τόνους, ενώ προσέθεσε ότι δεν είναι αποδεκτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ivanov έδειξε την απέχθειά του προς τη συμφωνία φροντίζοντας να «μιλήσει» μετον Σκοπιανό πρωθυπουργό Zoran Zaev μόλις δύο λεπτά, χρόνος ο οποίος σίγουρα δεν ήταν αρκετός για να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ο Σκοπιανός Πρόεδρος είναι οργισμένος με τη συμφωνία και δεν ήθελε καν να ακούσει τις λεπτομέρειες από τον Zaev.
Όταν ο Zaev και ο υπουργός Εξωτερικών Dimitrov μπήκαν στο προεδρικό μέγαρο, το πρώτο πράγμα που τους ρώτησε ο Ivanov ήταν εάν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ. Στο άκουσμα της θετικής απάντησης, ο Σκοπιανός πρόεδρος τους είπε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους.
«Η θέση μου είναι οριστική.
Δεν πρόκειται να υπογράψω αυτό το κείμενο συμφωνίας» δήλωσε ο Ivanov, ενώ σημείωσε πως για πρώτη φορά σήμερα είδε σημεία της συμφωνίας, μιας συμφωνίας που κατά τον ίδιο παραβιάζει τις θέσεις που είχαν οικοδομηθεί μέχρι τώρα.
«Είπα στον Zaev και τον Dimitrov ότι αυτή είναι μια προσωπική δική τους συμφωνία, δική τους απόφαση και δική τους ευθύνη.
Η συμφωνία δεν είναι αποδεκτή και παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε ο Ivanov όπως μεταδίδει το σκοπιανό δίκτυο Makfax.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS