Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η τεχνητή νοημοσύνη στο σύγχρονο πεδίο μάχης στο επίκεντρο της συνόδου της λέσχης Bilderberg

tags :
Η τεχνητή νοημοσύνη στο σύγχρονο πεδίο μάχης στο επίκεντρο της συνόδου της λέσχης Bilderberg
Η τεχνητή νοημοσύνη στο σύγχρονο πεδίο μάχης στο επίκεντρο της συνόδου της λέσχης Bilderberg
Η φετινή (2018) σύνοδος της λέσχης Bilderberg αφορούσε σε μεγάλο βαθμό στρατιωτικά θέματα, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην αμυντική βιομηχανία.
Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκαν Ρωσία και Ιράν.
Η σαφέστερη ένδειξη ότι μια στρατιωτική σύγκρουση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βρίσκεται προ των πυλών, ήταν παρουσία του κορυφαίου αξιωματούχου του αμερικανικού πενταγώνου James H. Baker στην σύνοδο της Bilderberg.
Ο κ. Baker είναι ειδικός στις στρατηγικές μάχης και η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισέλθει για τα καλά στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
Η φετινή σύνοδος της λέσχης Bilderberg αφιέρωσε μια ολόκληρη ενότητα στην τεχνητή νοημοσύνη και για το λόγο αυτό προσκάλεσε τον στρατιωτικό αναλυτή Michael Horowitz ο οποίος έχει αναφερθεί εκτενώς για στον πιθανό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στον πόλεμο του μέλλοντος.
Ο Horowitz βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως «τον απόλυτο παράγοντα» στο σύγχρονο πεδίο μάχης.
Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες στο Texas National Security Review, αναφέρεται στις δηλώσεις του ρώσου προέδρου Putin από το 2017.
«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα.
Όποιος γίνει ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη, θα καταστεί ο ηγεμόνας του κόσμου».
Ο Horowitz λέει ότι «η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες επενδύουν σημαντικά κεφάλαια στην τεχνητή νοημοσύνη ια να αυξήσουν τις στρατιωτικές ικανότητές τους», διότι προσφέρει «τη δυνατότητα να διαταράξει την αμερικανική στρατιωτική υπεροχή».
Η παγκόσμια στρατιωτική κυριαρχία που μας φέρνει στο πιο ενδιαφέρουσα θέμα της ατζέντας της συνόδου της λέσχης Bilderberg,  «παγκόσμια ηγεσία των ΗΠΑ».
Ο πιο διάσημος γεωπολιτικός σοφός της λέσχης Bilderberg, Henry Kissinger, έχει αναφερθεί εκτενώς για την πιθανότητα της απώλειας της παγκόσμιας ηγεσίας των ΗΠΑ.
Το 2005 έγραψε για το πώς η άνοδος της Κίνας θα επιφέρει «μια ουσιαστική αναδιάταξη του διεθνούς συστήματος».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Google περιέγραψε πρόσφατα την τεχνητή νοημοσύνη ως σημαντικότερη για την ανθρωπότητα από το «ηλεκτρισμό ή τη φωτιά».
Αυτό που σημαίνει αυτή η «περιεκτική επανάσταση» για τις παραδοσιακές δομές εξουσίας είναι η δυνατότητα πλήρους μετασχηματισμού.
Δεν είναι μόνο ότι η παγκόσμια ηγεσία θα μεταβιβαστεί από τις ΗΠΑ στην Κίνα.
Είναι ότι ολόκληρη η δομή της παγκόσμιας ηγεσίας θα μπορούσε απλώς να λάβει μια μορφή που κανένας, ούτε καν ο Kissinger, θα μπορούσε να προβλέψει.
Αυτό σημαίνει για τη λέσχη Bilderberg ότι το σύστημα της διατλαντικής επιρροής και της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης για το οποίο έχει ξοδέψει για περισσότερες από έξι δεκαετίες θα μπορούσε να εξαφανιστεί εν μία νυκτί.
Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι η λέσχη Bilderberg, προσπαθεί απεγνωσμένα να συμβαδίσει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
Στη φετινή συνεδρίαση (2018) συζητήθηκε η «κβαντική υπολογιστική» σε μια συνάντηση με επικεφαλής τον Hartmut Neven, διευθυντή του Quantum Artificial Intelligence Lab της Google.
Ο κατάλογος των συμμετεχόντων ήταν γεμάτος από υψηλόβαθμα στελέχη της Google.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης