Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο BN: Έχουμε υψηλά ταμειακά διαθέσιμα - Μπορούμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια μας

tags :
Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο BN: Έχουμε υψηλά ταμειακά διαθέσιμα - Μπορούμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια μας
Σύμφωνα με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας δεν αλλάζει
Νέα προσπάθεια εξόδου στις χρηματαγορές για να χρηματοδοτήσει τα σχέδια της εταιρείας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα επιχειρήσει ο όμιλος Chipita το αμέσως προσεχές διάστημα με τη προσδοκία ότι οι όροι χρηματοδότησης θα κινούνται στο πλαίσιο που έχει θέσει η διοίκηση της εταιρίας.
Το πιο σημαντικό βέβαια για τον όμιλο είναι ότι η αποτυχημένη προσπάθεια για την είσοδο νέων κεφαλαίων στον όμιλο δεν έριξε την ψυχολογία στα «ρετιρέ» της διοίκησης η οποία ανασυντάσσει τα σχέδια της στοχεύοντας σε καλύτερα αποτέλεσμα στο επόμενο ραντεβού που θα έχει με τους επενδυτές στο Λονδίνο
«Καλό θα ήταν να μη  μας είχε  συμβεί», είπε με αποκλειστική του δήλωση στο bankingnews ο ισχυρός άνδρας της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος.
Η αποτίμηση της εταιρείας από τα διεθνή fund δεν ήταν η συμφέρουσα καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά λόγω του ιταλικού ζητήματος ενέτειναν το επενδυτικό ρίσκο προβληματίζοντας τα στελέχη της εταιρίας.
Η αποτίμηση των εξελίξεων για την Chipita ήταν ότι θα έχει καλύτερες ευκαιρίες τους επόμενους  μήνες.
Πάντως, σύμφωνα με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας δεν αλλάζει ενώ άμεσος στόχος είναι να μειωθεί ο τραπεζικός δανεισμός με ορίζοντα τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου μπορούν να υποστηρίξουν τα επενδυτικά  σχέδια της εταιρίας και να αποπληρώσουν υφιστάμενες τραπεζικές υποχρεώσεις.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αναβλήθηκε δεν εγκαταλείπετε και με τη βελτίωση των συνθηκών στις αγορές θα επανέλθει με τα χαρακτηριστικά που έχει ορίσει η εταιρεία.
Ο Ιδρυτής της Chipita διαψεύδει ότι υπάρχει πρόταση εξαγοράς  από τον  πολυεθνικό όμιλο Mondelēz και καταλήγει λέγοντας ότι ο  κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ το 2017 από 430 εκατ. που ήταν το 2016 και τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά  για το  πεντάμηνο του 2018.      

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης