Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανάβουν τα αίματα με το Σκοπιανό - Σκληρότατη η αντίδραση της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία Τσίπρα με Zaev

Ανάβουν τα αίματα με το Σκοπιανό - Σκληρότατη η αντίδραση της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία Τσίπρα με Zaev
Η ΝΔ ετοιμάζει πρόταση μομφής για να εκθέσει τον Καμμένο
Πολιτικές αναταράξεις έχει προκαλέσει η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων στην οποία κατέληξαν Αλέξης Τσίπρας και Zoran Zaev.
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να κυλήσουν δύσκολα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος θα κληθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της συμφωνίας με τα Σκόπια και επιπροσθέτως να αντιμετωπίσει την πρόταση μομφής που όπως όλα δείχνουν, θα καταθέσει η ΝΔ.
Από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έδωσε τα χέρια με τον Σκοπιανό ομόλογό του, δέχεται το σφυροκόπημα, σύσσωμης της αντιπολίτευσης η οποία τον καταγγέλει ότι εν κρυπτώ διαπραγματεύτηκε και φέρνει μια συμφωνία που μόνο ο ίδιος και ο Νίκος Κοτζιάς γνώριζαν. Ούτε καν τα κυβερνητικά στελέχη,  υπογραμμίζουν με νόημα βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Την ίδια στιγμή, σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις, κυβερνητικά στελέχη, δεν αποκλείουν να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ανατρέψει το κλίμα χωρίς ωστόσο, να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ακόμη απροσδιόριστες με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να κρατά στάση αναμονής περιμένοντας την ενημέρωση που ζήτησε και θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή το πρωί στη Βουλή, για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.
Έτσι, θα ζυγίσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει αν τελικά, θα καταθέσει, την πρόταση μομφής.
Δίχως αμφιβολία, στη ΝΔ επιδιώκουν να πετύχουν διπλό στόχο αδράζοντας την ευκαιρία της πρότασης μομφής.
Από τη μια πλευρά να καταδειχθεί η αποτυχία του πρωθυπουργού αναφορικά με την διαπραγματευση στο ονοματολογικό των Σκοπίων και από την άλλη, όπως λένε στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να ξεμπροστιάσει τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ο οποίος, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, «κάνει τον καμπόσο και τον πατριώτη μόνον όταν είναι σίγουρος ότι ένα θέμα οδηγείται σε ναυάγιο όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση», ενώ υπενθυμίζουν ότι «όταν διαφαινόταν ότι το Σκοπιανό βρίσκεται κοντά σε λύση είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης».
Ακόμη, ένα σκόπελο για τον πρωθυπουργό αποτελεί και το πολυνομοσχέδιο που επισκιάστηκε από το εθνικό θέμα αλλά σήμερα αργά το μεσημέρι, αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους.
Και ναι, μεν, η κυβερνητική πλειοψηφία, εκτός απροόπτου, θα το υποστηρίξει, ισχυριζόμενη ότι αποτελεί το διαβατήριο για την έξοδο από το μνημόνιο, ωστόσο, οι «οικονομικές ουρές» θα πέσουν βαριές στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων τα οποία θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Κατά συνέπεια, οι αντιδράσεις στην κοινωνία, είναι κάτι που πρέπει να προσμετρήσει στις επόμενες κινήσεις του ο πρωθυπουργός.
Σε όλα αυτά που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας δεν γίνεται να παραλειφθεί και ο σκόπελος που ακούει στο όνομα εσωκομματικές φωνές ενάντια στον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι στο ΣΥΡΙΖΑ δυσανασχετούν έντονα πλέον, για το γεγονός ότι συνεχίζεται η συνεργασία με το «ακραίο φαινόμενο» όπως λένε χαρακτηριστικά.
Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Φίλης που ζήτησε, δημόσια, την παραίτηση του κ. Καμμένου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης