Συνάντηση Kim Jong Un – Shinzo Abe προωθεί το Τόκιο – Πιθανή συνάντηση τον Αύγουστο

Συνάντηση Kim Jong Un – Shinzo Abe προωθεί το Τόκιο – Πιθανή συνάντηση τον Αύγουστο
Το σενάριο θέλει τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται τη Βόρεια Κορέα
Το σενάριο της συνάντησης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe προωθεί το Τόκιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri, το σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι ο Abe να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα τον ερχόμενο Αύγουστο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αξιωματούχοι των δύο κρατών επικοινώνησαν αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες και διαπραγματεύθηκαν μια ενδεχόμενη σύνοδο κορυφής Ιαπωνίας-Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται πως χθες το Τόκιο ανέφερε ότι είναι διατεθειμένο να επωμιστεί ένα μέρος του κόστους της διαδικασίας για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, αλλά μόνο αφού ξαναρχίσουν οι επιθεωρήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).
Επιπλέον, μείζον ζήτημα για το Τόκιο είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Ιαπώνων που είχαν απαχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Βόρειας Κορέας, με τον Abe να υποστηρίζει ότι δεν θα χορηγήσει οικονομική βοήθεια στην Πιονγκγιάνγκ προτού το ζήτημα αυτό, αλλά και το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, να έχουν διευθετηθεί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS