Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες προκλήσεις Cavusoglu: Στο Αιγαίο δεν πετάει ούτε πουλί χωρίς την έγκριση της Τουρκίας

tags :
Νέες προκλήσεις Cavusoglu: Στο Αιγαίο δεν πετάει ούτε πουλί χωρίς την έγκριση της Τουρκίας
Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να δώσουν τους 8 Τούρκους αλλά υπαναχώρησαν ύστερα από πιέσεις της Δύσης είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τη δραστηριότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu, ο οποίος υποστήριξε ότι χωρίς την άδεια της Τουρκίας δεν πετάει ούτε πουλί στο Αιγαίο.
«Στο Αιγαίο ακόμα και σε θέματα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί» είπε ο Cavusoglu σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm, ο οποίος υποστήριξε πως μετά την κρίση των Ιμίων, δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς.
«Όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την κρίση των Ιμίων δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών.
Δεν το επιτρέπουμε.
Ακόμα και σε θέμα ερευνών δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας.
Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου» είπε ο Cavusoglu, ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία αρχίζει τις δικές της έρευνες στην Κύπρο.
«Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης.
Η Τουρκία έχει δυνατότητες.
Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών.
Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο» είπε ο Cavusoglu, ο οποίος σε άλλη του συνέντευξη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών και των 2 Ελλήνων που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.
«Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσει αλλά η Δύση άσκησε ιδιαίτερες πιέσεις.
Εάν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει και η δική μας στάση απέναντι στα ίδια θέματα θα είναι διαφορετική» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Κουβέλης: Επιλογή της Τουρκίας η κυμαινόμενη ρητορική έντασης

Για επιλογή της Τουρκίας να προσφεύγει σε κυμαινόμενη ρητορική έντασης έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πετά ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδεια της Τουρκίας και ότι σύντομα η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες και γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
«Έχουν επιλέξει τη ρητορική της έντασης, μέχρι και καράβια κατέβασαν κάποια στιγμή ενόψει των εκλογών.
Η κυμαινόμενη ένταση συνιστά επιλογή της Τουρκίας, γιατί πιστεύει λανθασμένα ότι έτσι κρατά ανοιχτό μέτωπο για δήθεν διαπραγματεύσεις, κυρίως για την ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Κουβέλης.

(πρώτη ενημέρωση Πέμπτη 14 Ιουνίου 08:33)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης