Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο +0,36% και τα 1.306 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου - Στο +0,36% και τα 1.306 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (14/6) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς το αμερικανικό δολάριο απώλεσε τη δυναμική που είχε αποκτήσει μετά την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια.
Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% ή 4,70 δολ., στα 1,306 δολ. ανά ουγγιά, διευρύνοντας τα κέρδη τα οποία σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Παράλληλα, το αμεερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% έναντι του γεν Ιαπωνίας, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,19% στις 93,38 μονάδες.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αύξησε τα επιτόκιά της κατά +0,25%, στο εύρος 1,75% με 2%, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε δύο επιπλέον αυξήσεις κατά το τρέχον έτος, γεγονός που θα ανεβάσει το συνολικό αριθμό για το 2018 στις τέσσερις αυξήσεις.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μεταλλά, η τιμή του συμβολαίου του ασημιού παραδόσεως Ιουλίου βρίσκεται στο +0,85% και τα 17,13 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή του συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεως Ιουλίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,30% στα 905,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης