ΥΠΕΞ Κίνας: Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα χαθεί εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς

ΥΠΕΞ Κίνας: Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα χαθεί εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε δασμούς
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι ο διάλογος αποτελεί τη σωστή προσέγγιση για την επίλυση των εμπορικών διαφορών
Τον έντονο προβληματισμό της απέναντι στην πορεία των εμπορικών σχέσων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξέφρασε σήμερα (14/6) το Υπουργείο Εξωτερικών της δεύτερης, τονίζοντας ότι εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην επιβολή δασμών, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες θα χαθεί.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Geng Shuang, επαναδιατύπωσε τη θέση που διατηρεί το Πεκίνο, τονίζοντας ότι «η πρόοδος των εμπορικών συνομιλιών θα χαθεί εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν με τους δασμούς».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι «οι υφιστάμενες εμπορικές συμφωνίες θα είναι άκυρες εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε κινεζικά αγαθά».
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πιο σωστή προσέγγιση για την επίλυση των εμπορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών παραμένει ο διάλογος.
Τα σχόλια από την πλευρά του Πεκίνου έρχονται λίγο πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, με τους συμβούλους των ΗΠΑ σε εμπορικά ζητήματα, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα θέσει σε εφαρμογή τους δασμούς σε βάρος κινεζικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS