Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου ενόψει ΕΚΤ, στο +0,32% και τα 1,1827 δολ.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου ενόψει ΕΚΤ, στο +0,32% και τα 1,1827 δολ.
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης καταγράφει οριακή πτώση έναντι της στερλίνας, μετά τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (14/6) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκβαση της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, περί τη 1:39 π.μ. το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,32% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1827 δολ. με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα λεπτομέρειες από τα σχέδια της ΕΚΤ για τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Παρά το γεγονός ότι το δολάριο ενισχύθηκε αρχικά από την απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκιά της, αργότερα απώλεσε τη δυναμική του, καταγράφοντας πτώση έναντι όλων των υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων.
Επιπλέον, οι ανησυχίες που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας ασκούν επίσης πιέσεις στο δολάριο, καθώς ο Trump αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας εάν θα επιβάλει νέους δασμούς σε βάρος κινεζικών προϊόντων.
Ωστόσο, το ενιαίο νόμισα της Ευρωζώνης καταγράφει οριακή πτώση έναντι της στερλίνας, και συγκεκριμένα κατά -0,06% στις 0,8810 στερλίνες, μετά τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία τον Μάιο του 2018.
Οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας ενισχύθηκαν κατά +1,3% σε μηνιαία βάση, διευρύνοντας την άνοδο της τάξεως του +1,8% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα, η άνοδος ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν η άνοδος των λιανικών πωλήσεων να περιοριστεί στο +0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έοτυς, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3,9%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδος των τελευταίων μηνών, έναντι +1,4% τον Απρίλιο του 2018.
Παράλληλα, το ευρώ σημειώνει οριακή πτώση και έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο -0,05% και τα 130,05 γεν, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή (15/6) απόφαση από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Bank of Japan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης