Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Exin: Έκλεισε το υποκατάστημα της Βαρκελώνης στα πλαίσια αναδιάρθρωσης

tags :
Exin: Έκλεισε το υποκατάστημα της Βαρκελώνης στα πλαίσια αναδιάρθρωσης
Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, αναφέρει μεταξύ άλλων το Insurance Insider
Αναφορικά με την απόφαση της εταιρίας να διακόψει την λειτουργία του υποκαταστήματος στην Βαρκελώνη, εκπρόσωπός της δήλωσε ότι «ο όμιλος Exin θα προχωρήσει πιο συντετεγμένα σε ό,τι αφορά στην επενδυτική του στρατηγική.
Στο πλαίσιο αυτό, μπήκαμε σε μία αναμενόμενη διαδικασία αναδιοργάνωσης και εκλογίκευσης των εξόδων μας, απόφαση που επιτάσσει τον προσωρινό επαναπροσδιορισμό των δυνάμεών μας”.
Η Εxin απασχολούσε 50 περίπου εργαζόμενους στην Ισπανία, το μέλλον των οποίων δεν έγινε ξεκάθαρο.
Όπως αναφέρει το Insurance Insider, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή «η αναδιοργάνωση του ομίλου Exin δεν είναι κάτι που έχει συζητηθεί ανοιχτά με τους εργαζόμενους, όπως είθισται να γίνεται, ενώ οι λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες.
Μας είναι δύσκολο να συλλάβουμε ένα πιο “συντεταγμένο μοντέλο” από το σημερινό, στο πλαίσιο του οποίου προσλαμβάνεται προσωπικό, αλλά δεν πληρώνεται».
Ο ασφαλιστικός όμιλος Exin αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελβετία και πρόσφατα στην Ισπανία, με περιστατικά οφειλών σε εργαζόμενους, σε προμηθευτές, αλλά ακόμη και σε φόρους.
Στις αρχές Ιουνίου, το Insurance Insider αποκάλυψε πως ένας από τους εργαζόμενους στην Exin Capital Partners – ο Μακάριος Λαμπριανού – έστειλε επιστολή στην εταιρία απαιτώντας τις αμοιβές του και απειλώντας με ένδικα μέσα.
Την ίδια στιγμή η ECP, το όχημα του ομίλου το οποίο ανήκει κατά 100% στον CEO Matt Fairfield, είχε εκπρόθεσμες υποχρεώσεις συνολικού ύψους 2 εκ. δολαρίων, εκ των οποίων, στο διάστημα των τελευταίων μηνών, αποπληρώθηκαν παρά μόνο ελάχιστες.
Σε ό,τι αφορά στην διαμάχη μεταξύ της Calamos Family Partners – του ακρογωνιαίου χρηματοδότη της Exin – και της αγωγής που κατέθεσε τόσο στην πολιτεία του Ιλλινόι, όσο και στην Ολλανδία απαιτώντας επιστροφή δανείων ύψους 41 εκ. δολαρίων, το ολλανδικό δικαστήριο φαίνεται να κατέληξε ότι η οφειλή βαρύνει προσωπικά τον Fairfield. Παρόλο που είναι γνωστό ότι διενεργούνται προσπάθειες συμβιβασμού μεταξύ των δύο μερών, δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσιοποιηθεί η κατάληξη στην όποια συμφωνία.
Σημειώνεται ότι μέχρι τον περασμένο Μάρτιο η Exin φερόταν ως η αγοράστρια του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης