Τσίπρας: Αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας - Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις - Τελειώνουμε με τα προγράμματα

Τσίπρας: Αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας - Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις - Τελειώνουμε με τα προγράμματα
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς θα είναι η τελευταία του τελευταίου προγράμματος
Ιστορικού χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τη σημερινή (14/6/2018) συνεδρίαση της Βουλής καθώς όπως είπε «είναι η τελευταία ψηφοφορία του τελευταίου προγράμματος».
«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε, η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο» τόνισε από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.
«Προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και στο τέλος πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά» επεσήμανε και πρόσθεσε «διαισθάνομαι ότι η συνεδρίαση και ψηφοφορία αυτή έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα.
Είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουμε έναν νόμο που δεν είναι αποτέλεσμα επιλογών αυτοβούλως της κυβέρνησης αλλά διαπραγμάτευσης με θεσμούς».
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις επισημαίνοντας η κυβέρνηση παρέλαβε «μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση.
Παραλάβαμε ένα κράτος που ξόδευε κονδύλια της ΕΕ για να εξυπηρετήσει φίλια συμφέροντα των τότε κυβερνώντων.
Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα με άδεια ταμεία, σήμερα έχουμε απόθεμα ρευστότητας
Παραλάβαμε μια χώρα σε διεθνή απομόνωση και σήμερα αποκαθιστά τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε «Βρισκόμαστε λίγο πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι όλες οι πλευρές έχουν τηρήσει τα συμφωνηθέντα και πως η χώρα είναι πλέον μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα».

Επίθεση σε Μητσοτάκη με αφορμή την αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη στάση του στην αλλαγή ονομασίας της πΓΔΜ.
«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα επέλεξε να μετατραπεί σε ένα πραγματικό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ που είναι ο κ. Σαμαράς» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Σαμαράς έκτισε την πολιτική του καριέρα πάνω σε ένα ψεύτικο πατριωτισμό.
Σήμερα και πάλι ο κ. Σαμαράς έρχεται να παριστάνει τον θεματοφύλακα των εθνικών αξιών».
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Κύριε Μητσοτάκη η πρόταση δυσπιστίας είναι καλοδεχούμενη, είναι ένα δώρο που μας κάνατε τούτη τη στιγμή.
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε αυτές τις δύο μέρες με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS