Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» -1,7% για το ευρώ, στον απόηχο δηλώσεων Draghi για τα επιτόκια - Στο 1,159 δολ.

«Βουτιά» -1,7% για το ευρώ, στον απόηχο δηλώσεων Draghi για τα επιτόκια - Στο 1,159 δολ.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, το QE θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018
(upd) Ισχυρές πιέσεις δέχεται - μετά το πρόσκαιρο ράλι - το ευρώ μετά τη σημερινή (14/6/2018) ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, προαναγγέλλοντας , παράλληλα, το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) στα τέλη του 2018, με την ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος να θυμίζει τρενάκι του… λούνα παρκ.
Ακριβώς μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, το ευρώ σημείωσε «άλμα» στο 1,1852 δολ., ωστόσο σχεδόν άμεσα μηδένισε τα κέρδη του, γυρίζοντας σε αρνητικό έδαφος.

Μετά την ομιλία του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, το ευρώ διεύρυνε τις απώλειές του, με τον κεντρικό τραπεζίτη να επισημαίνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον ως το καλοκαίρι του 2019.
Ο Draghi δήλωσε ακόμη ότι η πορεία του πληθωρισμού της Ευρωζώνης έχει εισέλθει σε μια βιώσιμη τροχιά, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς τίτλων στο τέλος του 2018.
Περί τις 21:00, το ευρώ υποχωρεί κατά 1,7%, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,159 δολ.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, το QE θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΚΤ, οι αγορές τίτλων θα συνεχιστούν με ρυθμό 30 δισ. ευρώ μηνιαίως έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ αργότερα και έως τον Δεκέμβριο ο ρυθμός θα μειωθεί στα 15 δισ. ευρώ μηνιαίως.
Παράλληλα, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά, όπως αναμενόταν.
Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης