Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Aaa» η αξιολόγηση της Αυστραλίας, σταθερό το outlook

tags :
Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Aaa» η αξιολόγηση της Αυστραλίας, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Αυστραλίας από τη Moody's
Σε «Aaa» -ανώτατη αξιολόγηση- και «Prime-1» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Αυστραλίας η Moody's Investors Service, διατηρώντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ και την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης, την πολύ υψηλή ανθεκτικότητα στις οικονομικές κρίσεις, το μετρίων επιπέδων δημόσιο χρέος, τα ισχυρά θεσμικά όργανα που διατηρούν μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Σε αντίθετο κλίμα, στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο.
«Βασικά δομικά στοιχεία της αυστραλιανής οικονομίας περιλαμβάνουν σχετικά ευέλικτες αγορές εργασίας και προϊόντων, το καλά κεφαλαιοποιημένο και ρυθμισμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία.
Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική μακροοικονομική πολιτική, συμβάλλουν στην ταχεία και σημαντική ανταπόκριση της οικονομίας στις διαταραχές.
Τα υψηλά επίπεδα εισοδήματος και πλούτου παρέχουν μια σταθερή και προσαρμόσιμη βάση φορολογικών εσόδων για την κυβέρνηση και την ικανότητα των νοικοκυριών να απορροφούν τα σοκ», σημειώνει ο οίκος, συμπληρώνοντας πως το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ξεπερνούσε τα 50.000 δολάρια ΗΠΑ το 2017.
Η Moody's εκτιμά ότι η δυνητική οικονομική ανάπτυξη θα ανέλθει σε 2,75% το τρέχον έτος, ενώ το δημόσιο χρέος αναμένεται να κυμανθεί στο 42% του ΑΕΠ, το 2018, από το 41% περίπου το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης