Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο επόμενος πρωθυπουργός είναι δεμένος χειροπόδαρα!

tags :
Ο επόμενος πρωθυπουργός είναι δεμένος χειροπόδαρα!
Μονόδρομος για την επόμενη κυβέρνηση η εφαρμογή των μέτρων που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η αλήθεια είναι πως αυτό που έχει πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.
Μέσα σε σχεδόν τέσσερα χρόνια (σσ. είναι ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός) όχι μόνο εφάρμοσε πολιτικές, που κανείς άλλος δεν κατάφερε, αλλά έχει δέσει χειροπόδαρα και τον επόμενο πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός.
Αφενός έχει ψηφίσει μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2022 (έπειτα από τέσσερα χρόνια δηλαδή) και αφετέρου έχει συμφωνήσει για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία», μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα που αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά και τις επόμενες εκλογές.
Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αφού δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία, διευκρίνισε ότι όλη η διαδικασία -έως την πιθανή κύρωση για το Σκοπιανό- μπορεί να κρατήσει περισσότερο από ένα χρόνο, δηλ. μετά τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών.
Και αν ο επόμενος πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, έχει καλώς (με την έννοια ότι θα εφαρμόζει τις πολιτικές που ο ίδιος έχει επιλέξει), φαντάζεστε τι θα γίνει εάν στις εκλογές κερδίσει η ΝΔ (πράγμα διόλου απίθανο βάσει των δημοσκοπήσεων);
Δηλ. θα έχουμε μια κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι αναγκασμένη να εφαρμόζει μέτρα και πολιτικές που έχει «περάσει» ο Αλέξης Τσίπρας…
Και βέβαια δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος να πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναδιαπραγματευτεί.
Για επαναδιαπραγμάτευση ουδείς λόγος...
Κι αυτό όχι γιατί δεν θα το επιθυμούσε ο ίδιος, αλλά γιατί δεν θα το επέτρεπε η απέναντι όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης