Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φήμες εξακολουθούν να αναστατώνουν το ΧΑ – Τι συμβαίνει με τους ξένους επενδυτές;

Φήμες εξακολουθούν να αναστατώνουν το ΧΑ – Τι συμβαίνει με τους ξένους επενδυτές;
Στελέχη της αγοράς ζητούν να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού χρηματιστηρίου
Εξακολουθούν να δημιουργούνται ανυπόστατες φήμες για εισηγμένες στο ΧΑ και να αναστατώνουν στα καλά καθούμενα τους επενδυτές.  
Την ίδια ώρα οι ξένοι διαχειριστές εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί για το ελληνικό χρηματιστήριο και υπάρχουν  μαρτυρίες πως επικεφαλής τμημάτων συστήνουν στους διαχειριστές να μην ασχολούνται με ελληνικές μετοχές και πως δεν τους ενδιαφέρει πόσα θα κερδίσουν, αλλά τους ενδιαφέρει να μην χάσουν έστω και ένα ευρώ.
Η υπόθεση Folli Follie συνεχίζει να ταλανίζει το ΧΑ, οι ξένοι φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους και μέχρι να βεβαιωθούν ότι επρόκειτο για μία μεμονωμένη περίπτωση έχουν αποφασίσει να απέχουν.
Εγχώριοι διαχειριστές οι οποίοι συνομιλούν καθημερινά με συναδέλφους τους στο εξωτερικό αναφέρουν πως κατέβαλαν πριν από λίγα χρόνια μεγάλη προσπάθεια για να τους πείσουν να επενδύσουν ξανά στο ΧΑ και τώρα έχουν επιστρέψει πάλι στην αρχή.
Ενώ είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε αγορές με μεγαλύτερο ρίσκο από την Ελλάδα, για το ΧΑ θέλουν να «ξεσκονίσουν» τους ισολογισμούς και δεν δέχονται απώλειες.
Στην παρούσα φάση απέχουν και έως ένα βαθμό ο χαμηλός τζίρος αντικατοπτρίζει την στάση που έχουν υιοθετήσει.
Την ίδια ώρα το Bankingnews γίνεται αποδέκτης των φημών που δημιουργούνται στην αγορά και αναστατώνουν τους επενδυτές.
Πριν λίγα εικοσιτετράωρα δημιουργήθηκε η φήμη ότι δύο μεγάλες εισηγμένες έχουν παραποιήσει τους ισολογισμούς τους.
Η φήμη δήθεν δημιουργήθηκε σε conference call χρηματιστηριακής και το απέδωσαν στον επικεφαλής της χρηματιστηριακής.
Το Bankingnews επικοινώνησε με τον επικεφαλής της χρηματιστηριακής, ο οποίος δήλωσε όχι μόνο άγνοια για το γεγονός, αλλά σημείωσε ότι δεν υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους brokers της ΑΧΕ.
Όμως η φήμη είχε φτάσει ήδη στα αυτιά πελατών άλλων χρηματιστηριακών εταιρειών, οι οποίοι ζητούσαν από τους broker τους να πουλήσουν συγκεκριμένες μετοχές.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως πρέπει το συντομότερο να τελειώσει ο έλεγχος στη Folli Follie, εύχονται το άνοιγμα να μην είναι μεγάλο, να επιστρέψει η μετοχή στο ταμπλό και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τις αρμόδιες αρχές.
Ήδη αναφέρουν πως η καθυστέρηση είναι μεγάλη και θα έπρεπε να είχαν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από τον έλεγχο.
Όμως ο έλεγχος καθυστέρηση και είναι άγνωστο το πότε θα μάθει νέα η αγορά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης