Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Άγκυρα θεωρεί εκβιασμό την απαίτηση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την αγορά των S-400

H Άγκυρα θεωρεί εκβιασμό την απαίτηση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την αγορά των S-400
H Άγκυρα θεωρεί εκβιασμό την απαίτηση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την αγορά των S-400
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας N. Janicli χαρακτήρισε εκβιασμό την απαίτηση των ΗΠΑ να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών S-400, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu Ajansı (Ανατολή).
"Τέτοιου είδους απαίτηση , υπερβαίνει τα όρια των οιωνδήποτε κανόνων της διπλωματίας και των εμπορικών σχέσεων. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου όρου είναι μη αποδεκτή.
Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηρισθεί εκβιασμός" δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.
Ο Janicli δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία " τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και αναμένει από τις ΗΠΑ " την έγκαιρη παράδοση των μαχητικών F-35".
Νωρίτερα η εφημερίδα Defense News είχε γράψει ότι η Ουάσιγκτον, παρά την δυσαρέσκεια της με την απόφαση της Άγκυρας να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα S-400, δεν προέβη σε καμία μεταβολή των σχεδίων της να παραδώσει στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35.
Την Τετάρτη ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ T. Gofus, μιλώντας στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον είπε ότι "η απόκτηση των S-400 δεν θα ωφελήσει την Τουρκία" και πως οι ΗΠΑ "θα προτιμούσαν να μην αποκτήσουν οι Τούρκοι S-400".
Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις αυτές "το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως δεν έχει σχέδια για να εμποδίσει την Τουρκία και να μη της παραδώσει το πρώτο F-35, η να της επιβάλει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά την χρήση τα βάσης Λιούκ"
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης , η Τουρκία πρότεινε στην Ρωσία να διοργανώσουν κοινή παραγωγή των πιο προηγμένων συστημάτων S-500.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης