Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Υπερδεκαπλασιασμός των ΑΠΕ - Θα αυξηθεί το ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία

tags :
Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Υπερδεκαπλασιασμός των ΑΠΕ - Θα αυξηθεί το ενεργειακό κόστος για τη βιομηχανία
«Είναι θετικό ότι η DG Comp υπογράμμισε τη σημασία της λιγνιτικής παραγωγής στην Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτάκης
Ριζική στροφή της ΔΕΗ στις ΑΠΕ και ειδικά την ηλιακή ενεργεία με δεκαπενταπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist χαρακτηρίζοντας τις ΑΠΕ τη νέα ατμομηχανή ανάπτυξης της ΔΕΗ.
Αναφερόμενος στο target model ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να δομηθεί με τρόπο ώστε να μην αναπαράγει τις παθογένειες του υφιστάμενου μοντέλου.
Η ΔΕΗ είπε, στο νέο περιβάλλον δεν θα είναι δεσπόζων παίκτης. Το αρχικό ζητούμενο για το target model είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος για διμερή συμβόλαια. Θα πρέπει όλες οι κατηγορίες καταναλωτών να μπουν στην απελευθερωμένη αγορά και να μην παραμείνει προσκολλημένο στη ΔΕΗ το 50% των ζημιογόνων πελατών.
Ο κ. Παναγιωτάκης εκτίμησε ότι το ενεργειακό διακύβευμα για την Ελλάδα την επόμενη δεκαπενταετία είναι η ασφάλεια εφοδιασμού και η διατήρηση σε ελεγχόμενα επίπεδα του κόστους ενέργειας. Προέβλεψε ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και συνακόλουθα του φυσικού αερίου αλλά και των ρύπων θα οδηγήσουν σε αύξηση του ενεργειακού κόστους ιδιαίτερα για τη βιομηχανία.
Είναι θετικό είπε ότι η DG Comp υπογράμμισε τη σημασία της λιγνιτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Χρειάζεται όμως, όπως είπε πρακτικό αντίκρισμα σε αυτό. Η λιγνιτική παραγωγή χρειάζεται στήριξη καθώς το ερώτημα που τίθεται είναι «λιγνίτης ή φυσικό αέριο» και σε αυτό το δίλημμα θα πρέπει να προσμετρηθεί η ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και η εξάρτηση από ένα εισαγόμενο καύσιμο.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης