Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα υπάρξει άμεσα απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ - Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας

tags :
Κίνα: Θα υπάρξει άμεσα απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ - Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι θα απαντήσει άμεσα εάν οι ΗΠΑ βλάψουν τα συμφέροντα της χώρας
Σαφές ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα (15/6) η Κίνα προς τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, τονίζοντας ότι θα ανταποκριθεί άμεσα ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, «εάν οι ΗΠΑ λάβουν μονομερή και προστατευτικά μέτρα, τα οποία βλάπτουν τα συμφέροντα της Κίνας, θα αντιδράσουμε άμεσα», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «θα προχωρήσουμε σε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».
Οι δύο πλευρές δείχνουν να βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε έναν εμπορικό πόλεμο, καθώς μετά από αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων δεν έχουν καταφέρει να επιλύσουν τις διαφορές τους, καθώς η Ουάσιγκτον διαμαρτύρεται για τις πολιτικές του Πεκίνο στη βιομηχανία, την πρόσβαση στην αγορά και το εμπορικό έλλειμμα.
Αργότερα εντός της ημέρας, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, αναφορικά με τον αναθεωρημένος κατάλογο με τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, συνολικής αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή οι δαμσοί, αρκετές επιχειρήσεις αναμένουν να υπάρξει εφαρμογή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, η Ουάσιγκτον έχει συμπληρώσει και μία δεύτερη λίστα με πιθανούς επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε περίπτωση που η Κίνα προχωρήσει σε αντίμετρα απέναντι στους αρχικούς δασμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης