Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Να βελτιώσει η κυβέρνηση τη συμφωνία για το Σκοπιανό – Να ακυρωθεί κάθε είδους αλυτρωτισμός

Βενιζέλος: Να βελτιώσει η κυβέρνηση τη συμφωνία για το Σκοπιανό – Να ακυρωθεί κάθε είδους αλυτρωτισμός
Η μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια αποτελούν κρίσιμα στοιχεία υποστήριξε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ
Έκκληση στην κυβέρνηση να βελτιώσει τα προβληματικά στοιχεία και να ακυρωθεί κάθε είδους αλυτρωτισμός στη συμφωνία με τα Σκόπια απηύθυνε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ζητώ, απαιτώ και ως Έλληνας πατριώτης παρακαλώ την κυβέρνηση να βελτιώσει το κείμενο στα σημεία που από κακή χρήση μπορεί να γίνουν πηγές προβλημάτων.
Η υπογραφή - εφόσον συντελεστεί -  δεσμεύει  την χώρα στο μέλλον» υποστήριξε κατά την παρέμβαση του στη Βουλή ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος αφού έκανε λόγο για θετικό momentum, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση αντί να το χρησιμοποιήσει για να χτίσει εθνική συναίνεση, το χρησιμοποιεί με σκοπό να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Έχω μία σταθερή θέση που έχω διατυπώσει από το 1993.
Ναι, χρειάζεται λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes και χρειάζεται να αναθεωρηθεί το σύνταγμα της γειτονικής χώρας.
Όμως λέγαμε πάντα ότι αναπόσπαστο στοιχείο είναι η ακύρωση κάθε είδους αλυτρωτισμού με την έννοια της ιδεολογικής χρήσης.
Η »μακεδονική γλώσσα» και ιθαγένεια αποτελούν κρίσιμα στοιχεία και συνιστούν προβληματικό συγχρονισμό με την ένταξη στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η συμφωνία περάσει από την ΠΓΔΜ, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζητήσει βελτιώσεις.
Ο κ. Βενιζέλος είπε πως τόσο το κόμμα του, η ΔΗΣΥ, όσο και ο ίδιος, θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Η ψήφος μου είναι η απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στην χώρα τα τελευταία τρία χρόνια.
Απάντηση στον κομματικό τυχοδιωκτισμό ακύρωσης της έννοιας των λέξεων μέσα από το ακροδεξιό αμάλγαμα.
Απάντηση στην απαξίωση των θεσμών του Κράτους Δικαίου, στην χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.
Απάντηση στο ασύλληπτο πολιτικό θράσος του κ. Τσίπρα να εμφανίζεται ως ομογάλακτος μεγάλος αδελφός του κ. Καμμένου και ταυτόχρονα προστάτης και συνεχιστής του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και την ίδια στιγμή ρυθμιστής στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ» ανέφερε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης