Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η άρνηση να υπερβεί τις 780 μονάδες φέρνει επαναπροώθηση στις 760-755 μονάδες

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η άρνηση να υπερβεί τις 780 μονάδες φέρνει επαναπροώθηση στις 760-755 μονάδες
Με τη βοήθεια των τραπεζών ο γενικός δείκτης βρέθηκε ξανά στην κρίσιμη αντίσταση των 780 μονάδων
Για άλλη μια φορά η συστημικές τράπεζες έσυραν το άρμα της ανόδου ωθώντας το Γενικό Δείκτη να περάσει πάνω από το σημείο κλειδί των 767 μονάδων και να κινηθεί προς τη βραχυχρόνια αντίσταση των 780 μονάδων, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Περιοχή, από όπου διέρχεται και καθοδική γραμμή, που ενώνει τις δύο προηγούμενες τοπικές κορυφές  των 802 και  790 μονάδων.
Ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής με αύξηση στο τζίρο συναλλαγών μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια επίσκεψη προς το επίπεδο των 800 μονάδων.
Άρνηση διαπερατότητας των 780 μονάδων θα καλλιεργήσει πτωτικές  δυνάμεις  με αποτέλεσμα την επαναπροώθηση του Γενικού Δείκτη προς το διαγραμματικό πάτημα των 760 με 755 μονάδων.
Την ανθεκτικότητα της βραχυχρόνιας αντίστασης στις 2060 μονάδες δοκιμάζει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 δίχως μέχρι τώρα να έχει δηλώσει δυνάμεις διάτρησης και κατεύθυνσης προς τις 2100 μονάδες, σημειώνει ο αναλυτής. Προβληματική είναι και η μέχρι τώρα αποτύπωση στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών των 5 διαδοχικών χαμηλότερων κορυφών από τις αρχές του Μαΐου, χαρακτηριστικό στοιχείο μιας πτωτικής αγοράς.
Ο Τραπεζικός Δείκτης ναι μεν μπήκε μέσα στη ζώνη των 900 με 940 μονάδων  αλλά  και πάλι  δείχνει αδύναμος όχι μόνο για να διασπάσει ανοδικά τις 940 μονάδες αλλά και για να κρατήσει το όριο των 900 μονάδων αφήνοντας έτσι την εντύπωση μιας εύκολης αναχαίτισης των αγοραστών.
Καθοδική καταστρατήγηση των 890 μονάδων θα δώσει εκ νέου πόντους στους «Bears» για το επίπεδο των 840 με 830 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης