Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin και Netanyahu με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Putin και Netanyahu με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στο ζήτημα της Συρίας
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (15/6) ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, με το ζήτημα της Συρίας να βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος και ο ισραηλινός πρωθυπουργός συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στην περιοχή της Συρίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και στην σταθερότητα στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.
Η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών έρχεται λίγες ημέρες μετά την έναρξη της στρατιωτικής άσκησης μεγάλης κλίμακας που πραγματοποίησε το Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν και ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Η πλευρά του Ισραήλ ανέφερε ότι η σχετική άσκηση έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, στο πλαίσιο ασκήσεων για το 2018, στοχεύοντας στην ενίσχυσης της ετοιμότητας των δυνάμεων της χώρας.
Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, ο Netanyahu δήλωσε ότι το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Bashar Al Assad δεν είναι πλέον ασφαλές, καθώς και ότι «αν μας επιτεθούν, θα καταστρέψουμε τις δυνάμεις του».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι το Ισραήλ «δεν πρόκειται να ανεχτεί την ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία», ενώ πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες δεν θα υπάρξουν μόνο στις ιρανικές δυνάμεις εκεί, αλλά και στο καθεστώς Assad».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης