Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Τα εξαιρετικά της ΤΕΝΕΡΓ και τα άσχημα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ στο 3μηνο

tags :
Τα εξαιρετικά της ΤΕΝΕΡΓ και τα άσχημα της ΓΕΚΤΕΡΝΑ στο 3μηνο
Τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της ΤΕΝΕΡΓΑ ήταν εντυπωσιακά

Από τότε που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατήργησε την υποχρέωση να βγάζουν ισολογισμό κάθε 3μηνο οι εισηγμένες, το οποίο το θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, πρέπει να ξεψαχνίζουμε τα δελτία τύπου των εταιρειών.

Στην προκειμένη περίπτωση η ΓΕΚ και η ΤΕΝΕΡΓΑ έβγαλαν αρκετά αναλυτικό δελτίο Α’ τριμήνου 2018, εν αντιθέσει με τον ΑΝΕΜΟ που το δελτίο τύπου εκθείασε τον κύκλο εργασιών, τα EBITDA και τα κέρδη αλλά για τον καθαρό δανεισμό μούγκα στην στρούγκα.

ΤΕΝΕΡΓ: Τα νούμερα της ΤΕΝΕΡΓΑ ήταν συγκλονιστικά. Η εταιρεία είναι η πεμπτουσία της παραγωγής μετρητών.
  • Δεν είναι ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 29% από 55,5 εκατ. ευρώ σε 71,7 εκατ. ευρώ,
  • δεν είναι ότι τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 29.2% από 35,3 εκατ. ευρώ σε 45,6 εκατ. ευρώ
  • (εδώ να σας θυμίσουμε ότι η AXIA SEC και η NBG securities που έχουν δώσει τιμή στόχο τα 6.50€ στη μετοχή, εκτιμούν ότι τα EBITDA θα αυξηθούν κατά 10% το 2018)
  • ούτε ότι η ΤΕΝΕΡΓΑ αύξησε τα ΚΜΦΔΜ κατά 23.6% από 9,3 εκατ. ευρώ σε 11,5 εκατ. ευρώ.
Η πιο σημαντική όμως πληροφορία κρύβεται στον καθαρό τραπεζικό δανεισμό ο οποίος μειώθηκε από 563.8 εκ ευρώ στο τέλος του 2017 σε 528,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του Α’ τριμήνου του 2018.

Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΜΙΝΙΜΟΥΜ 45,3 εκατ. ευρώ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ. Ο ΑΝΕΜΟΣ δεν μας ενημέρωσε για τον καθαρό τραπεζικό δανεισμό για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Ακόμα και η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που είναι γνωστό ATM είχε αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές το Α’ τρίμηνο. Το απίστευτο είναι ότι πολλοί λίγοι επενδυτές ασχολούνται με τα fundamentals.
  • Οι περισσότεροι είναι κερδοσκόποι και φανατικοί της τεχνικής ανάλυσης.
  • Χθες η ΤΕΝΕΡΓΑ υπέγραψε τη σύμβαση ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα Πελοποννήσου.
  • Αυτό για εμάς δίνει επιπρόσθετη αξία στην ΤΕΝΕΡΓΑ, είναι χρυσάφι τα σκουπίδια…
  • Μετά τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου και την υπογραφή της σύμβασης συνεχίζουμε να θεωρούμε την ΤΕΝΕΡΓΑ ως το απόλυτο VALUE και GROWTH PLAY του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Το δελτίο τύπου της ΓΕΚΤΕΡΝΑ έρχεται να επιβεβαιώσει την πρόβλεψή μας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ανέβηκε 11 φορές από τα χαμηλά της, από τα 0.50€ στα 5.50€. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 32,6% από 262,4 εκατ ευρώ σε 348 εκατ. ευρώ, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 9.8% από 68,9 εκατ. ευρώ σε 75.6 εκατ. ευρώ αλλά τα ΚΜΦΔΜ μειώθηκαν κατά 60% από 17,8 εκατ. ευρώ σε 7,1 εκατ ευρώ.
  • Το χειρότερο όμως είναι ότι ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός αυξήθηκε κατά 5,16% από το 1,084 δις ευρώ σε 1,14 δις ευρώ.
  • Δηλαδή η εταιρεία είχε μίνιμουμ αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των 56 εκατ. ευρώ.
http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης