Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

X.A: Για μια ακόμη εβδομάδα σε συνθήκες συναλλακτικής αδράνειας

tags :
X.A: Για μια ακόμη εβδομάδα σε συνθήκες συναλλακτικής αδράνειας
Οι συναλλαγές των 40 εκατ. δεν έχουν δύναμη να σπρώξουν τον Δείκτη σημαντικά χαμηλότερα 
X.A: Για μια ακόμη εβδομάδα σε συνθήκες συναλλακτικής αδράνειας

Το διάλειμmα των τριών ανοδικών συνεδριάσεων στο μέσον της εβδομάδας δεν ήταν ικανό να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς η οποία παρέμεινε για μια ακόμη εβδομάδα σε συνθήκες συναλλακτικής αδράνειας. Η εποχική θερινή συρρίκνωση του ενδιαφέροντος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως και από ότι φαίνεται πολύ δύσκολα θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση των δεδομένων στο κοντινό διάστημα.

Από τα στατιστικά στοιχεία του Μαΐου φαίνεται ότι οι ξένοι επενδυτές -αν εξαιρεθεί το πακέτο του ΟΤΕ- ήταν πωλητές, στάση που στην καλύτερη περίπτωση φαίνεται να κινείται και τον Ιούνιο στα όρια της επιφυλακτικότητας. Όχι άδικα πάντως, η πλειοψηφία της επενδυτικής κοινότητας αναμένει περισσότερα νέα από τα βασικά μέτωπα (χρέος, μεταμνημονιακό πρόγραμμα, πιθανότητα εκλογών) για να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της.

Από τον Φεβρουάριο και μετά η Αγορά ζυμώνεται μεταξύ 130 μονάδων Γενικού Δείκτη βγάζοντας αρκετή κόπωση στους εμπλεκόμενους μετά από ένα άκρως θετικό ξεκίνημα τον Ιανουάριο.
___________
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ από τον Μάνο Χατζηδάκη
___________

Στην αναθεώρηση της στάσης των επενδυτών έχει παίξει ρόλο και η υπόθεση του Folli – Follie καθώς όλα τα ερωτήματα παραμένουν ανοικτά χωρίς προφανή ορίζοντα διεκπεραίωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 3 Μαΐου, όταν δημοσιοποιήθηκε η  έκθεση του QCM, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε συνθήκες σταθερής προοδευτικής φθοράς επιπέδων και συναλλαγών με μοναδική εξαίρεση την εβδομάδα των αναδιαρθρώσεων τουMSCI.


Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε όσο του επέτρεψε η δυναμική των συναλλαγών να προσεγγίσει τις 800 μονάδες κορυφώνοντας στις 779,66 μονάδες. Οι τριπλέτα των βασικών κινητών μέσων (200, 50 και 30 ημερών) δεν απειλήθηκε καν, απλώς «εξοικονομήθηκε» λίγος χρόνος πριν έρθουν τα διαγραμματικά χειρότερα τα οποία θα συμβούν αν η αγορά χάσει τις 735 μονάδες ενώ το αγοραστικό σήμα του MACD δεν θα αντέξει για πολύ όσο η αγορά δεν παίρνει αποστάσεις από τις 750 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά οι συναλλαγές των 40 εκατομμυρίων δεν έχουν δύναμη να σπρώξουν το Δείκτη σημαντικά χαμηλότερα και ως εκ τούτου η αντιμετώπιση ενός ακραίου ενδεχόμενου υποχώρησης θα ήταν απίθανο να υλοποιηθεί σε αυτό το συναλλακτικό περιβάλλον. Συμπερασματικά, η πλάγια διολίσθηση είναι το πιθανότερο σενάριο για την ερχόμενη εβδομάδα με την στήριξη να βρίσκεται στις 735 μονάδες.


Το Εurogroup της ερχόμενης εβδομάδας (21 Ιουνίου) δεσπόζει στην οικονομική ατζέντα. Αν και δεν αναμένεται να πάρει κάποιες αποφάσεις για το χρέος η αγορά θα ήθελε έστω και υπό την μορφή διαρροής κάποιο περίγραμμα του σχεδίου που θα προταθεί.

Νωρίτερα στις 19 και 20 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο το 7ο Roadshow της ΕΧΑΕ στην Νέα Υόρκη από το οποίο προσδοκά να πάρει η αγορά κάτι από πλευράς εισροών.

Από τις Γενικές Συνελεύσεις της ερχόμενης εβδομάδας ξεχωρίζουν οι ΕΥΔΑΠ (18/6), Καρέλιας (20/6), Ιασώ, ΟΛΠ, και Πλαστικά Κρήτης (22/6). Τέλος, στο διάστημα20 με 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί η δημόσια προσφορά του κοινού ομολόγου της BSB
για την εισαγωγή του στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

http://www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης