Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα hedge funds επιστρέφουν στην Ιταλία - Αύξηση θέσεων σε μετοχές και ομόλογα

Τα hedge funds επιστρέφουν στην Ιταλία - Αύξηση θέσεων σε μετοχές και ομόλογα
Το sell off σε ιταλικές μετοχές και ομόλογα δημιούργησε επενδυτικές ευκαιρίες, υποστηρίζουν διαχειριστές hedge funds
Μέχρι πρότινος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα hedge funds ήταν ιδιαίτερα απαισιόδοξα για τις προοπτικές της Ιταλίας.
Όμως το τελευταίο διάστημα μοιάζει να έχουν αλλάξει στάση, καθώς το πρόσφατο sell off έχει δημιουργήσει αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες τόσο για τις ιταλικές μετοχές όσο και για τα ιταλικά ομόλογα.
 
«Κάθε ιταλικό asset μοιάζει ελκυστικό το τελευταίο διάστημα.
Ιδιαίτερα οι τραπεζικές μετοχές», υποστηρίζει ο Joseph Oughourlian, επικεφαλής του hedge fund Amber Capital.
Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός δείκτης της ιταλικής αγοράς FTSE MIB έχει υποχωρήσει σημαντικά τον τελευταίο μήνα, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έχει αγγίξει το 3%, ενώ πριν από το ξέσπασμα της πολιτικής κρίσης στη γειτονική χώρα βρίσκονταν στο 1,7%.
Ο Oughourklian τονίζει ότι το Amber Capital έχει προχωρήσει σε αγορές μετοχών των τραπεζών Unicredit, Banco BPM και Banca Popolare di Sondrio καθώς και του ομίλου κοινής ωφέλειας Enel.
 
«Θεωρούμε ότι ο φόβος για το Italexit ήταν υπερβολικός», σπεύδει να υπογραμμίσει με τη σειρά του ο Mark Dowding, επικεφαλής επενδύσεων στη BlueBay Asset Management, ο οποίος στοιχηματίζει υπέρ των ιταλικών ομολόγων, κυρίως αυτών βραχυχρόνιας ωρίμανσης όπως το 2ετές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης