Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχασε τον έλεγχο με τη Folli Follie

tags :
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχασε τον έλεγχο  με τη  Folli Follie
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχασε τον έλεγχο  με τη  Folli Follie  
Με καθυστέρηση 44 ημερών το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής  Κεφαλαιαγοράς έστειλε αίτημα προς το αρμόδιο δικαστήριο για έκτακτο έλεγχο της FFGroup,  αφού η διοίκηση του Τζώρτζη  Κουτσολιούτσου δεν προσκόμισε μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουνίου στην  Ανεξάρτητη Αρχή, το σύνολο των στοιχείων που επανειλημμένα της έχει  ζητήσει  η Ε.Κ  για  τα ταμειακά διαθέσιμα από τη δραστηριότητα της  εταιρείας  από τη Ασία του  Ειρηνικού.
Επίσης δεν προσκόμισε όπως ήταν  υποχρεωμένη  να αποστείλει τη  συμφωνία με την Ernst & Young  για  το διαχειριστικό έλεγχο.
Η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υπό την προεδρία του Χαράλαμπου Γκότση μετά από 44 ημέρες έθεσε ζήτημα  διασφάλισης του ελέγχου για το σύνολο  των οικονομιών καταστάσεων της εταιρείας.
Είναι εμφανές πλέον η αδυναμία της διοίκησης και του προέδρου της Χαράλαμπου Γκότση να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα όμως είχε στη διάθεσή του ένα  νομικό οπλοστάσιο το οποίο αποδείχθηκε ανεπαρκές λόγω κακών χειρισμών.
Κρίσιμα είναι πλέον τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι χωρίς να γνωρίζουμε  εκ των προτέρων αν προκύπτουν και ποινικές ευθύνες.
Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί δέχθηκε τα ψέματα της διοίκησης Κουτσολιούτσου;
Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουνίου η διοίκηση προχώρησε σε αλλαγές  στο διοικητικό συμβούλιο έτσι ώστε να  υλοποιηθεί η  συμφωνία με την Ernst & Young για  την ανάληψη  του ελέγχου των οικονομιών καταστάσεων. 
Μετά  από επτά ημέρες  η διοίκηση… κατανόησε ότι η διοίκηση της FFGroup δεν  ήταν συνεργάσιμη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η διοίκηση  της Ε.Κ. από τις 14 Μαίου  αποδέχθηκε τον ανεξάρτητο έλεγχο από την  Ernst & Young,  για να φθάσει στις 15  Ιούνιου η διοίκηση της Ε.Κ  να  καταφεύγει στο αρμόδιο δικαστήριο για να  διατάξει τον έλεγχο.
Ποιες εγγυήσεις είχε δώσει η διοίκηση της FFGroup  προς τον πρόεδρο της Ε.Κ. Χαράλαμπο Γκότση  για συνεργασία από τις 4 Μαίου που ήρθε η υπόθεση στο φώς  της δημοσιότητας;
Πώς φθάσαμε στις 15 Ιούνιου με την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς  να  ανακαλύπτει ότι οι διαδικασίες ελέγχου είναι στο μηδέν;
Εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απέτυχε στον ρόλο της που είναι ο έλεγχος της αγοράς και η προστασία των επενδυτών.
Η διοίκηση του Χαράλαμπου Γκότση στην πράξη κατήργησε την ίδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μάτια των επενδυτών αφού ανακάλυψε μετά 44  ημέρες αυτό που θα μπορούσε να κάνει από την πρώτη στιγμή.
Εύλογα τίθεται και το τελευταίο  ερώτημα.
Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε  για τη  διερεύνηση της υπόθεσης από ποιον αξιοποιήθηκε;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης