Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αξιοσημείωτα σχόλια του Donald Trump για το προσφυγικό, στη Σύνοδο των G7

tags :
Τα αξιοσημείωτα σχόλια του Donald Trump για το προσφυγικό, στη Σύνοδο των G7
Ο Donald Trump έκλεψε την παράσταση (όχι με την καλή έννοια…) στη συζήτηση των G7 για το προσφυγικό 
Στα αξιοσημείωτα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G7 (8-9 Ιουνίου 2018) εστιάζει σε άρθρο της η εφημερίδα «Wall Street Journal», επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές που παρευρίσκονταν στη συζήτηση.
Όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο Donald Trump φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ότι αν του έστελνε 25 εκατομμύρια Μεξικανούς, σύντομα θα έχανε το αξίωμά του.
Από τον Ρεπουμπλικάνο δεν «ξέφυγε» ούτε ο Γάλλος ομόλογός του, Emmanuel Macron,
Στον οποίο είπε ότι «όλοι οι τρομοκράτες βρίσκονται στο Παρίσι».
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ηγέτες φάνηκαν ενοχλημένοι με το Donald Trump, ωστόσο «προσπάθησαν να παραμείνουν λογικοί και ήρεμοι».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους «New York Times», ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε αναφέρει τον Ιούνιο του 2017 ότι οι 15.000 Αϊτινοί που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ τους προηγούμενους μήνες «έχουν όλοι AIDS» και, επίσης, ότι οι 40.000 Νιγηριανοί δεν θα «επιστρέψουν στις καλύβες τους» στην Αφρική.
Επιπλέον, δεν ξεχνιέται φυσικά το σχόλιο για τις «χώρες-απόπατους», που, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο, είναι η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ και τα υπόλοιπα αφρικανικά έθνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης