Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα McDonald's αντικαθιστούν τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα σε όλα τα εστιατόριά τους σε Βρετανία και Ιρλανδία

tags :
Τα McDonald's αντικαθιστούν  τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα σε όλα τα εστιατόριά τους σε Βρετανία και Ιρλανδία
Τα McDonald's αντικαθιστούν  τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα σε όλα τα εστιατόριά τους σε Βρετανία και Ιρλανδία
Τα McDonald's θα αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα σε όλα τα καταστήματά τους στη Βρετανία και την Ιρλανδία, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2018.
Όπως αναφέρει το BBC, o γίγαντας των fast food είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα εταιρείας που επιλέγει να σταματήσει τη χρήση πλαστικού μίας χρήσης, που αν δεν ανακυκλωθεί χρειάζεται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθεί.
Η αλυσίδα των εστιατορίων χρησιμοποιεί 1,8 εκατομμύρια καλαμάκια την ημέρα μόνο στη Βρετανία.
«Αντανακλώντας την ευρύτερη δημόσια συζήτηση, οι πελάτες μας είπαν ότι επιθυμούν να δουν μία κίνηση σχετική με τα καλαμάκια, μία αλλαγή» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η συγκεκριμένη απόφαση έπεται μίας επιτυχημένης δοκιμής σε επιλεγμένα εστιατόρια νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η αλλαγή σε χάρτινα καλαμάκια θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά.
Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί «σημαντική συνεισφορά» στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι είναι «ένα ωραίο παράδειγμα σε άλλες μεγάλες εταιρείες».
Τον Απρίλιο η κυβέρνηση είχε ήδη προτείνει να απαγορευτούν τα πλαστικά καλαμάκια και οι βαμβακερές μπατονέτες στην Αγγλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης