Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο, σταθερό το trend
Δε μεταβάλλει τις αξιολογήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου η DBRS
Στις ανώτατες αξιολογήσεις «ΑΑΑ» και «R-1 (high)» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου η DBRS, χωρίς να μεταβάλλει τις σταθερές προοπτικές (trend).
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν το μέγεθος και την ανθεκτικότητα της οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών, την ισχύ της στερλίνας, το χαμηλό κόστος δανεισμού σε τοπικό νόμισμα , την εξαιρετικά ευνοϊκή διάρθρωση του δημόσιου χρέους, την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, τη δομή χρηματοπιστωτικής εποπτείας και τους δημοσιονομικούς κανόνες.
Τα πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται εν μέρει από την αβεβαιότητα που προκαλεί η επικείμενη αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε..
«Παρά τον πολιτικό θόρυβο και την αυξημένη ρητορική, τα πολιτικά θεσμικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων και των ισορροπιών στο νομοθετικό σώμα, βοηθούν στη στήριξη της πιστοληπτικής ικανότητας.
Πολλά βήματα παραμένουν για την έξοδο από την ΕΕ, ωστόσο συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, περιγράφοντας στη συνέχεια τις πολιτικές εξελίξεις γύρω από το Brexit.
Σε ό,τι αφορά στις οικονομικές επιδόσεις, ο καναδικός οίκος αναμένει ανάπτυξη της τάξεως του 1,5% και 1,3% τα έτη 2018 και 2019, αντίστοιχα, έναντι 1,8% το περασμένο έτος.
Σχετικά με τον εγχώριο προϋπολογισμό, το έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί –από 2,2% το 2017- σε 1,8% και 1,7% την επόμενη διετία, ενώ, παράλληλα, καθοδικά θα μειωθεί και το δημόσιο χρέος, στο 85,5% και 84,3% του ΑΕΠ το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, από 86,7% το περασμένο έτος.
Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 2,7% το τρέχον έτος, από 2,2% πέρυσι, για να υποχωρήσει στα ίδια επίπεδα το 2019.
Τέλος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα παραμείνει ελλειμματικό, στο 3,7% και 3,4% του ΑΕΠ, αντίστοιχα, ρο 2018-2019, από 4,1% πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης