Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η γαλλική αστυνομία κακοποιεί τους μετανάστες προτού τους αποστείλει πίσω στην Ιταλία

tags :
Politico: Η γαλλική αστυνομία κακοποιεί τους μετανάστες προτού τους αποστείλει πίσω στην Ιταλία
Politico: Η γαλλική αστυνομία κακοποιεί τους μετανάστες προτού τους αποστείλει πίσω στην Ιταλία
Η γαλλική αστυνομία κακοποιεί και θέτει υπό κράτηση τους μετανάστες προτού τους αποστείλει πίσω στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam, όπως γράφει η ιστοσελίδα Politico.
Η καταγγελλόμενη συμπεριφορά αυτή αφορά σε ασυνόδευτα παιδιά, ακόμα και 12 ετών, τα οποία η γαλλική αστυνομία κατηγορείται ότι συλλαμβάνει και φορτώνει σε αμαξοστοιχίες προς την Ιταλία, αφού πρώτα παραποιήσει τα έγγραφά τους ώστε είτε να παρουσιάζονται μεγαλύτερα σε ηλικία είτε να φαίνεται ότι η επιστροφή στην Ιταλία ήταν δική τους απόφαση.
Η έκθεση της Oxfam καταγράφει λεπτομερώς παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από τις γαλλικές Αρχές: τα παιδιά αναφέρουν ότι κακοποιούνται σωματικά και λεκτικά, κρατούνται σε κέντρα υποδοχής χωρίς φαγητό, νερό ή σκεπάσματα και χωρίς πρόσβαση σε κάποιον επίσημο φύλακα.
"Το προσωπικό και οι συνεργάτες της Oxfam απαριθμούν περιπτώσεις όπου οι συνοριοφύλακες έχουν κόψει τις σόλες των παπουτσιών ανήλικων μεταναστών ή έχουν κλέψει τις κάρτες SIM των τηλεφώνων τους", αναφέρει η οργάνωση σε δελτίο Τύπου. Και από την άλλη πλευρά, "σε πολλές περιπτώσεις, η έλλειψη βασικών υπηρεσιών και πληροφοριών στο σύστημα υποδοχής της Ιταλίας φέρνει τους ανθρώπους σε επισφαλείς και επικίνδυνες καταστάσεις", δηλώνει η Elisa Bacciotti, υπεύθυνη εκστρατειών της Oxfam Italy.
Η Oxfam σημειώνει ότι 1 στους 4, από τους 16.500 πρόσφυγες/μετανάστες στην περιοχή του Roja Camp στη Ventimiglia είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Η οργάνωση καταγγέλλει, επίσης, τις Αρχές για αδυναμία κάλυψης των "βασικών αναγκών", σημειώνοντας ότι πολλοί μετανάστες ζουν έξω από το κέντρο Roja, καθώς η έλλειψη σαφούς ενημέρωσης, η έντονη αστυνομική παρουσία στην είσοδο και η υποχρεωτική λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων αποτρέπουν πολλούς από το να παραμείνουν εκεί.
Σύμφωνα με την έκθεση, πολλοί πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο κάτω από παρακείμενο αυτοκινητόδρομο, χωρίς πρόσβαση σε τουαλέτες ή καθαρό νερό, σημειώνει η ιστοσελίδα Poilitico.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης