Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Ιταλία): Κλειστά τα λιμάνια και στα πλοία Sea-Watch και το Mission Lifeline που μεταφέρουν μετανάστες

Salvini (Ιταλία): Κλειστά τα λιμάνια και στα πλοία Sea-Watch και το Mission Lifeline που μεταφέρουν μετανάστες
Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δε θέλει πλέον να υποθάλπει παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τη μετανάστευση, επομένως θα πρέπει να βρουν άλλα λιμάνια 
Επιμένει στο κλείσιμο των ιταλικών λιμανιών σε πλοία με μετανάστες ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini παρά τις αντιρρήσεις των Δημάρχων του Νότου καθώς για δεύτερη φορά απαγορεύει την προσέγγιση δύο πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Πρόκειται για το γερμανικό Sea-Watch και το Mission Lifeline, όπως έγραψε ο ίδιος ο Salvini, ηγέτης της Λέγκας , στο Facebook.
«Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δε θέλει πλέον να υποθάλπει παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τη μετανάστευση, επομένως θα πρέπει να βρουν άλλα λιμάνια (όχι ιταλικά) για να κατευθυνθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.
Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εσωτερικών, και οι δύο ΜΚΟ έχουν αναπτύξει τα πλοία τους ανοικτά των λιβυκών ακτών με στόχο «να μαζέψουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εγκαταλείπονται από διακινητές στη θάλασσα».
Πριν από έξι ημέρες η Ιταλία έλαβε την απόφαση να μην επιτρέπει την είσοδο στο πλοίο Aquarius που μετέφερε περισσότερους από 600 μετανάστες, οι οποίοι είχαν διασωθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το πλοίο που δεν έγινε δεκτό ούτε στη Μάλτα, έχει βάλει πλώρη για την Ισπανία μετά από σχετική πρόσκληση του ισπανού πρωθυπουργού, Pedro Sanchez, όπου αναμένεται να φτάσει αύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης