Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μέσω έντονων εσωτερικών αντιδράσεων η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Zaev για το ονοματολογικό

Reuters: Μέσω έντονων εσωτερικών αντιδράσεων η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Zaev για το ονοματολογικό
Τσίπρας και Zaev συμφώνησαν ότι η χώρα θα ονομαστεί επισήμως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Στην υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδα και η πΓΔΜ για το ονοματολογικό που έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή (17/6) στις Πρέσπες αναφέρεται το Reuters.
Όπως σχολιάζει, «η συμφωνία έγκειται στην αλλαγή του ονόματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας την ώρα που οι κυβερνήσεις των δύο χωρών αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά προβλήματα από την αυξανόμενη πίεση της αντιπολίτευσης.
«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του Zoran Zaev, που θα συμμετάσχει επίσης, συμφώνησαν ότι η χώρα θα ονομαστεί επισήμως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Αυτή τη στιγμή είναι γνωστή επίσημα στα Ηνωμένα Έθνη με την ενδιάμεση ονομασία "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» υπογραμμίζει το πρακτορείο.
Αναφέρεται ωστόσο στις έντονες αντιδράσεις και στις δύο χώρες λέγοντας ότι «η Αθήνα έχει εδώ και δεκαετίες αντιρρήσεις για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της λέγοντας ότι συνεπάγεται με εδαφικές αξιώσεις και ισοδυναμεί με την οικειοποίηση της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης