Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η συμφωνία που κατάφερε να κλείσει η κυβέρνηση δεν παρεκκλίνει από την εθνική θέση

Γεροβασίλη: Η συμφωνία που κατάφερε να κλείσει η κυβέρνηση δεν παρεκκλίνει από την εθνική θέση
"Oι πολιτικοί χειρισμοί της ΝΔ, οι αδυναμίες, οι αδράνειες, η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της είναι αυτά, που σε μεγάλο βαθμό, συντηρούσαν τον αλυτρωτισμό της γείτονας χώρας", τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη
«Η συμφωνία που κατάφερε να κλείσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν παρεκκλίνει από την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία και erga omnes βάζοντας τέλος στον αλυτρωτισμό και την παραγωγή του από τη γείτονα χώρα. Αυτές είναι οι αλήθειες που προσπαθείτε να θολώσετε», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ο. Γεροβασίλη, από το βήμα της Βουλής.
Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ για ανεύθυνη στάση, λέγοντας μάλιστα ότι  κλείνει το μάτι στη πατριδοκαπηλία, ενώ χαρακτήρισε την πρόταση μομφής της ΝΔ, ως «προσπάθεια λεονταρισμού επειδή δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η ΝΔ πολιτεύεται με μομφές παντού. Και η συμφωνία με τα Σκόπια ήταν για αυτήν μια ακόμα ευκαιρία».
Επιπλέον, μίλησε για ανεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προσπαθεί να την «βαφτίσει υπεύθυνη εθνική στάση», σημειώνοντας πως «οι δικές της ανεύθυνες συντηρητικές πολιτικές οδήγησαν τα Σκόπια να γίνουν αποδεχτά με το όνομα Μακεδονία και όχι η Αριστερά που για 28 χρόνια και εκείνες τις εποχές δεν έπαιζε μέσα στα πολιτικά διπλωματικά πράγματα».
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «οι πολιτικοί χειρισμοί της ΝΔ, οι αδυναμίες, οι αδράνειες, η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της είναι αυτά, που σε μεγάλο βαθμό, συντηρούσαν τον αλυτρωτισμό της γείτονας χώρας.
Η δική σας διπλωματία και οι δικοί σας χειρισμοί ήταν αυτά που οδήγησαν πάνω από 140 κράτη να αναγνωρίσουν, σε διμερές επίπεδο, τα Σκόπια ως Μακεδονία. Στρουθοκαμηλισμός η αντίδραση σας, μπας και κανείς δεν καταλάβει ότι εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία η ενδιάμεση συμφωνία.
Αποκρύπτετε τα πραγματικά στοιχεία και τις αλήθειες, που αποδεικνύουν ότι με τη δική σας στάση αναγνωρίστηκαν ως Μακεδονία τα Σκόπια, γιατί έτσι βολεύει το αφήγημα σας».
Επιπλέον, η υπουργός απάντησε και στις κατηγορίες που ακούγονται, όπως είπε, έντονα τις τελευταίες μέρες, για προσπάθεια δημιουργίας κομματικού στρατού από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εμμονικά και ατεκμηρίωτα επιχειρήματα.
Όπως υπογράμμισε, «εμείς αποκαταστήσαμε τις αδικίες, την ασφάλεια την εργασιακή ειρήνη και εξορθολογίσαμε τον δημόσιο τομέα.
Η Αντιπολίτευση χρησιμοποιεί εσκεμμένα λάθος τα στοιχεία.
Το ελληνικό δημόσιο από το 2015 μειώθηκε συνολικά κατά 10.000 υπαλλήλους.
Αυτό δεν λέγεται διόγκωση, λέγεται μείωση.
Το Δεκέμβριο του 2014 εξαιτίας της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης δια αναθέσεως όρισε όλους τους διευθυντές στη δημόσια διοίκηση. Αυτή η κυβέρνηση όμως δεν τους έδιωξε γιατί δεν είμαστε ρεβανσιστές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης