Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα - Είστε σκοπιανότεροι των Σκοπιανών

Σαμαράς: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα - Είστε σκοπιανότεροι των Σκοπιανών
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του, τα έδωσε όλα", είπε ο Α. Σαμαράς
«Εγώ πολέμησα για το Σκοπιανό», ενώ ο Τσίπρας και η κυβέρνηση τα έδωσαν όλα και μάλιστα σε διπλωματία μυστική, υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Όπως είπε «ο Τσίπρας τα δίνει όλα χωρίς στήριξη από τη Βουλή, χωρίς στήριξη από τον κυβερνητικό του εταίρο, με την αντιπολίτευση στο σκοτάδι και με λαό στα κάγκελα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει τι γίνεται σήμερα».
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα με το Μακεδονικό το 1992, σημειώνοντας πως το πρόβλημα ξέσπασε όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.
 «Από τη μία με κατηγορείτε ότι δημιούργησα δήθεν το Σκοπιανό και από την άλλη ότι δήθεν πούλησα το Σκοπιανό.
Διαλέξετε για τι από τα δύο θα με συκοφαντήσετε για αδιάλλακτο ή για υποχωρητικό;», είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι δεν χειρίστηκε ποτέ το εν λόγω ζήτημα μετά τον Απρίλιο του 1992.
«Δεν ήμουν παρών στην τελική απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών το 1992», ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση έλεγε ότι η Ελλάδα δε θα αναγνωρίσει κράτος με τον όρο Μακεδονία σύνθετα ή με παράγωγα.
«Μάθετε ότι σε εκείνο το συμβούλιο ΥΠΕΞ το 1991 όταν η Γερμανία ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει Κροατία και Σλοβενία, εγώ έθεσα τρεις όρους και πέτυχα τη μη αναγνώριση ενός κράτους που θα είχε αλυτρωτισμό», σημείωσε και πρόσθεσε «να πάψετε να λέτε ανοησίες».
Υπενθύμισε ότι πριν τη 16η Δεκεμβρίου του 1991 «υπογράφαμε και εμείς και όλα τα κράτη συμφωνίες με την ενιαία Γιουγκοσλαβία» και κανείς «δε μπορούσε να επέμβει στο πως ονομάζει ένα κράτος μία περιοχή στο εσωτερικό του».
Υποστήριξε ότι το όνομα είναι όχημα αλυτρωτισμού και σημείωσε πως «ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν διανοήθηκαν να πουν ότι τους αναγνωρίσαμε τότε, «έχετε γίνει Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί παρότι τους είχαν αναγνωρίσει 140 κράτη ως Μακεδονία, ενδιαφέρονταν για τη στάση της Ελλάδας και πρόσθεσε «ποτέ δεν νομιμοποιήσαμε τον αλυτρωτισμό τους, αυτό κάνει τώρα η κυβέρνηση».
Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνος του, τα έδωσε όλα.
«Εσείς υπογράφετε, εσείς τα δίνετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «κύριε Τσίπρα είστε μόνος σας,  συνθηκολογήσατε σε όλα», «μην μας λέτε για εθνική γραμμή, εσείς ήσασταν απέναντι σε αυτήν», «πήγατε και αναγνωρίσατε πλήρως τον αλυτρωτισμό», ενώ «κανείς δε διανοήθηκε να αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.
«Δεν υπάρχει erga omnes», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στα Δυτικά Βαλκάνια και σημείωσε «αναγνωρίσατε ένα έκτρωμα», «είναι θέμα χρόνου να αναβιώσουν οι αλυτρωτισμοί», «αναδύεται από τώρα το νέο κύμα βαλκανικών συγκρούσεων».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «το άρθρο 6 θα εκληφθεί ως απαγόρευση ακόμη των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία και την ελληνικότητα της».
Εκτίμησε πως η συμφωνία αυτή «είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκπλήξεις», συμπληρώνοντας ότι  «το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει το δρόμο των Σκοπίων για το ΝΑΤΟ».
Και κατέληξε λέγοντας «εσείς κ. Τσίπρας δεν γίνατε δυτικός ξαφνικά, ένα yes man έχετε καταντήσει», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι υπογράφει τα πάντα για την καρέκλα και την εξουσία.
«Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «θέλατε με το Σκοπιανό να διασπάσετε τη ΝΔ. Εμείς κ. Τσίπρα θα παραμείνουμε ενωμένοι, μια γροθιά».
"Πέρα από μένα και τη ΝΔ, βρίζετε και τον ελληνικό λαό, που δεν σας λέει τι εξωτερική πολιτική να κάνετε, αλλά ποια εξωτερική πολιτική να μην κάνετε", σημείωσε.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο αυριανό ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Πρέσπες για τη συμφωνία, λέγοντας ότι "ο κ.Τσίπρας θα πάει με το στυλό του κ.Καμμένου να υπογράψει μια ντροπιαστική συμφωνία. Θα λογοδοτήσετε για αυτό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης