Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: H λέξη Μακεδονία εμπεριέχει ότι πιο αλυτρωτικό υπάρχει - Είναι έγκλημα, να γίνει δημοψήφισμα

Λεβέντης: H λέξη Μακεδονία εμπεριέχει ότι πιο αλυτρωτικό υπάρχει - Είναι έγκλημα, να γίνει δημοψήφισμα
«Πάτε να κάνετε ένα έγκλημα βασιζόμενοι στους προηγούμενους», τόνισε ο Β. Λεβέντης
«Πάτε να κάνετε ένα έγκλημα βασιζόμενοι στους προηγούμενους», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.
Υπογράμμισε ότι η παραχώρηση της Μακεδονίας είναι κάτι πολύ σοβαρό, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα ο λαός δεν αντιδρούσε, τώρα όμως βλέπει ότι δίνεται η λέξη Μακεδονία, η οποία εμπεριέχει ότι πιο αλυτρωτικό υπάρχει.
«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να υπαναχωρήσουν και να πουν ότι δεν δίνουμε το όνομα, ευθυγραμμιζόμενοι με την επιθυμία του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Λεβέντης
Απευθυνόμενος στον υπουργός Εξωτερικών. Ν. Κοτζιά, ο κ.Λεβέντης ανέφερε ότι «ο Κοτζιάς δεν νομιμοποιείται να υπογράψει διότι είναι μείζον εθνικό θέμα αυτό που διαπραγματεύεται και πρέπει να έχει εξουσιοδότηση», προσθέτοντας ότι «ο  κ.Τσίπρας δεν συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο, πάει μόνος του».
«Κύριε Κοτζιά μπορεί να είστε υπόλογος για την αυριανή υπογραφή σας στις Πρέσπες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτηρίζοντας ανέντιμο να υπογράψει αύριο η κυβέρνηση χωρίς να ληφθεί υπόψη ο λαός για αυτό το θέμα.
Κατά τον ίδιο, «το σωστό είναι τα κόμματα να κάνουν πίσω».
Σημείωσε ακόμη ότι δεν έχει δει μεγαλύτερη αχαριστία από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας  «είδα τρομερά αποφασισμένο τον πρέσβη των ΗΠΑ, μου είπε ότι πρέπει να τελειώνετε έως τον Ιούνιο. Είδα ότι ήθελε την πολιτική ζωή της Ελλάδας σκλαβάκια μπροστά του».
Ακόμη, ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη να καταγγείλει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και να μην χρησιμοποιήσει τη λέξη Μακεδονία, όμως εκείνος δεν του απάντησε και τον έβαλε σε σκέψεις .
Στα συλλαλητήρια σύρθηκε η ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λεβέντης υπενθύμισε ότι «ο κ.Τσίπρας στην πρώτη επικοινωνία που είχαμε, μου είχε πει ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αλλαγή και μετά θα πάνε στο ΝΑΤΟ», συμπληρώνοντας «προσέξτε γιατί χωρίς να έχουν κάνει τίποτα οι Σκοπιανοί, θα πάρουν πρόσκληση για ένταξη σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, θα είστε υπόλογοι».
Κλείνοντας ο κ. Λεβέντης  κάλεσε τη Βουλή να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην πάει να υπογράψει και να  συσταθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και να πει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη μειοδοσία, προειδοποιώντας πως "εάν δεν το κάνετε, θα έχετε όλο το ιστορικό ανάθεμα στα κεφάλια σας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης