Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Η συμφωνία έχει προβλήματα – Θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας

Θεοδωράκης: Η συμφωνία έχει προβλήματα – Θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας
"Η στάση του κ.Καμμένου είναι επικίνδυνη", ανέφερε ο Στ. θεοδωράκης
«Στο Μακεδονικό οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών είναι τεράστιες», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό έχει προβλήματα.
Αφού ανέφερε ότι τόσα χρόνια δίνουμε τις λάθος μάχες και το αποτέλεσμα είναι μηδενικό, σημείωσε ότι «θα έπρεπε να επιμείνουμε στο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».’
«Προφανώς σε μια διαπράγματευση, πρέπει να κάνεις και μια υποχώρηση,  πέρασε ένα όνομα έναντι όλων», είπε ο κ. Θεοδωράκης και απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, ανέφερε « θα έπρεπε κ.Κοτζιά να δώσετε πρόσβαση στους αρχηγούς των κομμάτων να δουν τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων των τελευταίων 25 ετών».
Ακόμη, ανέφερε ότι ο τούρκος πρόεδρος, Τ. Erdogan, έχει σχέδια για τα Σκόπια που πρέπει να μας απασχολήσουν , αλλά και ότι «το εθνικό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρο: Θα παραχωρήσουμε και άλλο έδαφος στην Τουρκία ή θα το σταματήσουμε».
Ξεκαθάρισε δε, πως «είμαστε αντίπαλοι με τον κ.Τσίπρα», συμπληρώνοντας ωστόσο πως «η βοήθεια στην πατρίδα δεν σημαίνει στήριξη σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και «πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο».
Υπογράμμισε ακόμη ότι «η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν τελειώνει με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και εκτίμησε ότι «εάν αποτύχει αυτή η προσπάθεια, θα πέσει ο Zaev και θα επιστρέψουν οι εθνικιστές».
Χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση του Π. Καμμένου, κατηγορώντας τον ότι έχει βάλει τόσες κόκκινες γραμμές, όσο και τα ψέματά του, αλλά και πως χρησιμοποιεί το υπουργείο του και δίνει λάθος μηνύματα.
"Η ευθύνη όμως είναι του ΣΥΡΙΖΑ" πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.
 Μάλιστα, εκτίμησε ότι «εάν ο Μητσοτάκης έφερνε αυτή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα κάγκελα», ενώ σημείωσε ότι για πολλούς κεντρώους φιλελεύθερους είναι ανεξήγητη η στάση που τηρεί η ΝΔ στο θέμα.
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα , κατέληξε λέγοντας ότι θα ήταν άτοπο να καταψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης