Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εισιτήριο χωρίς επιστροφή η συμφωνία για το Σκοπιανό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

Μητσοτάκης: Εισιτήριο χωρίς επιστροφή η συμφωνία για το Σκοπιανό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή
"Κύριος στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως στη ΝΔ με το Σκοπιανό", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
Για ρεσιτάλ υποκρισίας που η Βουλή δεν έχει ξαναδεί από την ομιλία Καμμένου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.
Υπογράμμισε ότι η συνεδρίαση είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών και η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει, αναφέροντας πως «αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε τέλος στην ανεύθυνη πορεία της κυβέρνησης».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «πίσω από τις υποχωρήσεις βρίσκεται η αγωνία της κυβέρνησης για την απώλεια της εξουσίας», την οποία και κατηγόρησε ότι τρία χρόνια τώρα υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.
«Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ του Τσίπρα-Zaev αύριο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως η ψήφος υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας.
 Κατά τον ίδιο, είναι «εισιτήριο χωρίς επιστροφή η συμφωνία για το Σκοπιανό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή», ενώ  τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Αναφερόμενος στους ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι στα λόγια οι ΑΝΕΛ είναι κατά της συμφωνίας για το Σκοπιανό, λένε ότι δεν θα την κυρώσουν όταν έρθει στη Βουλή, αλλά στηρίζουν με πάθος τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ.
«Αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης σε Τσίπρα, Καμμένο», είπε χαρακτηριστικά κ. Μητσοτάκης και  πρόσθεσε «είναι προσυνεννοημένα αυτά που κάνετε», αλλά και πως «έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτήν την αίθουσα, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους για τον κ.Καμμένο».

"Ο Τσίπρας έπαιξε μικροκομματικό παιχνίδι" 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό,  Α. Τσίπρα, ότι δεν ήθελε να λύσει το Σκοπιανό και έπαιξε ένα μικροκομματικό παιχνίδι, ότι ακόμη και σήμερα λέει ψέματα, δεν ξέρει που βάζει την υπογραφή του αφού δεν διάβασε  τη συμφωνία που σέρβιρε ο κ.Κοτζιάς, αλλά και πως «ουδέποτε επεδίωξε οποιαδήποτε συναίνεση με την αντιπολίτευση για το Σκοπιανό».
Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προχώρησε σε μυστική διπλωματία και περιφρόνησε και τους πολίτες, αποκαλώντας τους υποτιμητικά όχλο, ενώ η ΝΔ «ακούει του πολίτες, παίρνει δύναμη από αυτούς.
Υποστήριξε δε, πως κύριος στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως στη ΝΔ με το Σκοπιανό, ενώ τον κατηγόρησε ότι θέλει οπωσδήποτε λύση και γρήγορα.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «ο κ.Τσίπρας που ήθελε να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ τρέχει τώρα να εντάξει και τα Σκόπια», σημειώνοντας πως «είναι αυτός που σπεύδει πρώτος να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις», «ικανοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο να υλοποιεί τις εκκρεμότητες»,  ενώ ερωτήματα προκαλεί η χρονική σύμπτωση ενός τέταρτου μνημονίου με αυτή τη συμφωνία.
«Η ιστορία θα γράψει ότι εσείς θα είστε ο πρωθυπουργός που είπε Ναι σε όλα αυτά που οι προκάτοχοι του είχαν πει Όχι», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε ότι «το ΝΑΙ το είπε ο Τσίπρας στο Μακεδονία του Ίλιντεν, ύστερα από τη δική μας αντίδραση», ενώ πρώτη η ΝΔ έθεσε την αλλαγή του Συντάγματος, του erga omnes και του αλυτρωτισμού.
Ανέφερε ότι υπάρχει λόγος που η Βουλγαρία ουδέποτε έχει αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και συμπλήρωσε πως αυτοί που ομιλούν τη μακεδονική, αποκλείεται να ονομάζονται Βόρειοι Μακεδόνες
 «Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «όλοι εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζετε ναι στη νομική κατοχύρωση των γειτόνων μας όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι ίδιοι ως Μακεδόνες, αλλά να αναγνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους  και από την Ελλάδα υποχρεωτικά».
Υποστήριξε ότι «ο αλυτρωτισμος μέσω του μακεδονισμού και ο μακεδονισμός μέσω γλώσσας και εθνότητας πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα».
Σημείωσε δε, πως η γειτονική χώρα καλείται από το ΝΑΤΟ προς ένταξη τώρα και η Ελλάδα θα είναι τελευταία να κυρώσει το έγγραφο ένταξης, ενώ έθεσε ερωτήματα για το τι θα γίνει με τα εμπορικά σήματα, με τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά «μικτές επιτροπές θα γράφουν τα βιβλία της ιστορίας μας;».
Κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα-Καμμένο για το θέατρο που στήνουν, λέγοντας ότι «είστε μια κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού, ικανή για τα πάντα», ενώ τόνισε πως «η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο, αντιπερισπασμό, λάσπη στον αντίπαλο, στροφή στο παρελθόν με επιλεκτικό μοντάζ δηλώσεων».
 Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και δεν θα επιτρέψει να διχαστούν οι Έλληνες για να ενωθούν οι Σκοπιανοί, αλλά και πως οι εκλογές είναι θέμα μηνών "εσείς κ.Τσίπρα θα κριθείτε ως ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης".
"Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κατεύθυνση, από μια νέα ηγεσία", οι  πολίτες αξιώνουν να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό και "εάν περάσει η πρόταση μας, θα ανοίξει ο δρόμος για εκλογές", κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης