Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την ενίσχυση του διαλόγου Γαλλίας – Τουρκίας ζήτησε από τον Erdogan ο Macron

Την ενίσχυση του διαλόγου Γαλλίας – Τουρκίας ζήτησε από τον Erdogan ο Macron
Ο Macron «επανέλαβε τη δέσμευσή του στον πολιτικό διάλογο και τους ιστορικούς δεσμούς της Γαλλίας με την Τουρκία»
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Recep Tayyip Erdogan,  είχε σήμερα (16/6/2018) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο διάλογος με την Τουρκία θα ενισχυθεί περαιτέρω, ιδίως στο θέμα της Συρίας», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.
Ο Macron «επανέλαβε τη δέσμευσή του στον πολιτικό διάλογο και τους ιστορικούς δεσμούς της Γαλλίας με την Τουρκία», επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.
«Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, στις περιφερειακές κρίσεις και τα μεταναστευτικά ζητήματα υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην υποδοχή των Σύρων προσφύγων» συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο διάλογος με την Τουρκία να ενισχυθεί περαιτέρω, ιδίως στο θέμα της Συρίας, προκειμένου να επιτευχθεί η σταθερότητα, η προστασία των άμαχων και η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για αξιόπιστη πολιτική διαδικασία» καταλήγει το δελτίο τύπου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης