Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών

Κουτσούμπας: Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών
Επανέλαβε πως το ΚΚΕ δε θα ψηφίσει καμιά συμφωνία στη Βουλή
«Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες από την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, για το όνομα της γειτονικής χώρας και η οποία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ, δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο 4ο διήμερο της οργάνωσης περιοχής Αν. Στερεάς – Εύβοιας της ΚΝΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας νιώθει περήφανος γιατί η κυβέρνησή του, ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, υπηρετεί το στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία ήταν το State Deparment, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, δια στόματος Τουσκ.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι γιατί ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ενός δολοφονικού οργανισμού, ο οποίος ευθύνεται και για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.
Είναι περήφανοι γιατί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν σφραγίσει με το αίμα των λαών 2 και 3 φορές τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι από κοντά η ΝΔ και τα άλλα κόμματα με τον καβγά τους για το ποιος και τι διαπραγματεύεται, συνεχίζουν να δείχνουν το “δέντρο” δηλαδή το όνομα της ΠΓΔΜ, κρύβοντας το “δάσος” δηλαδή τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια που όλοι τους ανεξαιρέτως υπηρετούν».
Υπογράμμισε ότι η  συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής και για έναν ακόμα λόγο, γιατί «μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τις ανιστόρητες θέσεις περί “Μακεδονικού έθνους”, “Μακεδονικής γλώσσας”, που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού».
Επανέλαβε πως το ΚΚΕ δε θα ψηφίσει καμιά συμφωνία στη Βουλή, η οποία δίνει το “πράσινο φως” στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.
Όπως είπε, «κατακρίνουμε την κυβέρνηση γιατί στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει αναγορεύσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας.
Την κατακρίνουμε για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί όσον αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.
Κι ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος γιατί αποκοιμίζει το λαό, ο οποίος τώρα πρέπει να δει τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, τη φαγωμάρα που έχει ξεσπάσει, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων».
Το ΚΚΕ, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, «έχει ξεκαθαρίσει με πολλές τοποθετήσεις του ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην όποια αστική κυβέρνηση και στην εκμεταλλεύτρια τάξη που εκπροσωπεί.
Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού.
Επιδιώκουμε έπαθλο της πάλης να είναι η εργατική – λαϊκή εξουσία, που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό, θα ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης