Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποια είναι η B&F που εκδίδει εταιρικό ομόλογο 25 εκατ. ευρώ – Στις 20/6 ξεκινάει η δημόσια εγγραφή

tags :
Ποια είναι η B&F που εκδίδει εταιρικό ομόλογο 25 εκατ. ευρώ – Στις 20/6 ξεκινάει η δημόσια εγγραφή
Για αποπληρωμή δανείων θα κατευθυνθούν τα περισσότερα από τα κεφάλαια που επιθυμεί να αντλήσει η εταιρεία
Τo ποσό των 25 εκατ. ευρώ επιθυμεί να αντλήσει μέσω της εισαγωγής εταιρικού ομολόγου στο ΧΑ η B&F, μία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ένδυσης με σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας.
Το 1980 ιδρύθηκε αρχικά ως ατομική επιχείρηση του Βασίλειου Μπιθαρά και δημιουργήθηκε η φίρμα BSB στο χώρο του γυναικείου ενδύματος.
Το 1987 εισέρχεται στη λιανική αγορά με τη δημιουργία του πρώτου αποκλειστικού καταστήματος πώλησης προϊόντων BSB και το 1994 αναπτύσσεται μέσω franchising.
Σήμερα η κύρια δραστηριότητα αφορά στην πώληση έτοιμων γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ με τα σήματα «BSB» και «Lynne» και δημιουργεί τζίρο πάνω από 60 εκατ. ευρώ.
Την 30.09.2017, ο Όμιλος αριθμούσε 145 φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, εκ των οποίων τα 105 βρίσκονται στην Ελλάδα και τα 40 στο εξωτερικό.
Στα παραπάνω καταστήματα περιλαμβάνονται 55 εταιρικά καταστήματα της εταιρείας B&F σε βασικούς εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, 27 καταστήματα στην Ελλάδα, τα οποία λειτουργούν υπό το σύστημα σύμβασης δικαιόχρησης (franchising) με παραγγελιοδοχική αντιπροσωπεία ή υπό το σύστημα της εμπορικής συνεργασίας με παραγγελιοδοχική αντιπροσωπεία, 6 σημεία πώλησης υπό μορφή καταστήματος εντός πολυκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα (Shop in Shop), 2 ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης στην Ελλάδα των σημάτων BSB και Lynne αντίστοιχα, 22 καταστήματα αποκλειστικής πώλησης των προϊόντων της Εταιρείας σε εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα στη Ρουμανία, μέσω της θυγατρικής της BSB FASHION S.A., 2 ηλεκτρονικά καταστήματα πώλησης στη Ρουμανία των σημάτων BSB και Lynne αντίστοιχα, μέσω της θυγατρικής της BSB FASHION S.A., και δίκτυο 31 καταστημάτων συνεργατών με σύμβαση δικαιόχρησης (franchising) ή υπό το σύστημα της αποκλειστικής διάθεσης ειδών σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Αρμενία και Κόσοβο.
Το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο θα ανέλθει έως 25 εκατ. ευρώ. Θα εκδοθούν έως 25.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ.
Το επιτόκιο, όπως καθορίστηκε από την Εταιρεία, είναι σταθερό καθ’ όλη την πενταετή διάρκειά του, ανερχόμενο σε 4,95%  
Στην περίπτωση πλήρους κάλυψης ποσό ύψους έως 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και μέρους των υποχρεώσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις.
Ποσό 12 εκατ. ευρώ θα αποπληρωθεί εντός του 2018 και 8 εκατ. ευρώ εντός του 2019. Κατά την 30.04.2018, ο βραχυπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος δανεισμός της Εταιρείας ανερχόταν σε 10,866 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις σε 20,290 εκατ. ευρώ.
Ποσό 5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη διεύρυνση των δικτύων του σήματος Lynne και του σήματος BSB στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Οι πωλήσεις του Ομίλου για το εννεάμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 10,0%, φτάνοντας σε 50, εκατ. ευρώ έναντι 46,198 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Η εν λόγω αύξηση αποδίδεται στη σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων των εμπορευμάτων (χονδρική πώληση), που κατά την εξεταζόμενη περίοδο ενισχύθηκαν κατά 17,2%.
Τα EBITDA υποχώρησαν στα 7,4 εκατ. ευρώ έναντι 8 εκατ. ευρώμειωμένα κατά 7,9% και τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν  6,7%, φτάνοντας στα 2,9 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πάντως πως υπήρξε πρόβλεψη επισφαλειών στο εννεάμηνου ύψους 2,4 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ανέρχεται στα 25,4 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 60,2 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 3,4 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος είχε λειτουργικές ταμειακές ροές 11,7 εκατ. ευρώ, επενδυτικές -8,9 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτικές -3,5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης