Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πρόσθετη χρηματοδότηση 20 δισ. λιρών για το σύστημα υγείας μετά το Brexit υποσχέθηκε η May

Βρετανία: Πρόσθετη χρηματοδότηση 20 δισ. λιρών για το σύστημα υγείας μετά το Brexit υποσχέθηκε η May
Πρόκειται για πόρους, που δεν θα δαπανώνται πλέον για τις υποχρεώσεις της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά και από πιθανές φορολογικές επιβαρύνσεις

Την αύξηση της χρηματοδότησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας κατά 20 δισεκατομμύρια λίρες μετά το Brexit, υποσχέθηκε σήμερα (17/6) η πρωθυπουργός της χώρας Theresa May.
Πρόκειται για πόρους, που δεν θα δαπανώνται πλέον για τις υποχρεώσεις της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά και από πιθανές φορολογικές επιβαρύνσεις.
Η ανακοίνωση περί αυξημένης χρηματοδότησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) αποτελεί ένα φλέγον θέμα μετά τις εκλογές υπενθύμισαν τις λεπτές ισορροπίες για την κυβέρνηση της May.
Μπορεί οι δαπάνες στην Αγγλία να αυξηθούν σε επιπλέον 20 δισ. λίρες μέχρι το 2023/24 αλλά οι επικριτές της May την κατηγορούν για ανεπαρκές πολιτικό σχέδιο μετά το Brexit ενώ αμφισβητούν, εάν η αποχώρηση από την ΕΕ θα εξοικονομήσει πόρους.
«Εφόσον εγκαταλείπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και σταματάμε να πληρώνουμε σημαντικές ετήσιες συνδρομές στις Βρυξέλλες, θα έχουμε περισσότερα χρήματα για να περάσουμε σε προτεραιότητες όπως το NHS» έγραψε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στο Facebook.
«Αλλά για να δοθεί στο NHS η χρηματοδότηση που χρειάζεται για το μέλλον, αυτό το μέρισμα από το Brexit δεν θα είναι αρκετό.
Ως χώρα, πρέπει να συμβάλουμε με πιο δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο», συνέχισε.
Η May τόνισε ότι η αύξηση των δαπανών ισοδυναμεί με αύξηση 3,4% σε πραγματικούς όρους.
Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερο από το να βελτιωθεί.
Η ιδέα ενός «μερίσματος Brexit» αμφισβητείται επίσης.
Το ανεξάρτητο ινστιτούτο για τις φορολογικές μελέτες τόνισε ότι η κυβερνητική ανάλυση που δείχνει ότι τα δημόσια οικονομικά θα αποδυναμωθούν κατά 15 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως μετά το Brexit, όπως σημειώνει το Reuters.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης