Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Η κρίση με τη Merkel είναι σοβαρή αλλά μπορεί να ξεπεραστεί

tags :
Seehofer (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Η κρίση με τη Merkel είναι σοβαρή αλλά μπορεί να ξεπεραστεί
O Seehofer τόνισε, πως η κρίση είναι σοβαρή αλλά μπορεί να ξεπεραστεί, ένα εμφανές μήνυμα συμβιβασμού προς την πλευρά της καγκελαρίου για να αποτραπεί μία κατάρρευση της κυβέρνησης
Καθησυχαστικός για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών και πρώην πρόεδρος του CSU, Horst Seehofer μετά την αντιπαράθεση με την καγκελάριο Angela Merkel για το προσφυγικό.
O Seehofer τόνισε, πως η κρίση είναι σοβαρή αλλά μπορεί να ξεπεραστεί, ένα εμφανές μήνυμα συμβιβασμού προς την πλευρά της καγκελαρίου για να αποτραπεί μία κατάρρευση της κυβέρνησης, όπως παρατηρεί το Reuters.
Οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αποφασίζουν τη Δευτέρα (18/6) για την εφαρμογή του σχεδίου, που εκπονήθηκε από τον Seehofer περί της απόρριψης των μεταναστών που έχουν καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ.
Η Merkel αντιτίθεται στην κίνηση αυτή, διότι θα αντιστρέψει την πολιτική «ανοικτών θυρών» του 2015 και θα υπονομεύσει την εξουσία της.
«Η συνοχή της Ευρώπης διακυβεύεται καθώς και η συνοχή της Γερμανίας. Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά μπορεί να ξεπεραστεί», έγραψε ο Seehofer σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine
Επανέλαβε ότι θα ήθελε να έχει το δικαίωμα να απομακρύνει αυτούς τους μετανάστες από τη Γερμανία, αλλά τόνισε επίσης ότι ήθελε μια ευρωπαϊκή λύση.
«Είναι κρίσιμης σημασίας η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου να καταλήξει σε συμφωνία που αναγνωρίζει το βάρος της Γερμανίας στην πολιτική μετανάστευσης», ανέφερε.
Η ΕΕ, πρόσθεσε, πρέπει να εγγυηθεί την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τη δίκαιη κατανομή των ατόμων που επιτρέπεται να παραμείνουν και την ταχεία επιστροφή των ανθρώπων χωρίς αυτό το δικαίωμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης