Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS): Ασταθή τα ψηφιακά νομίσματα, αναγκαία η παγκόσμια ρύθμισή τους

Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS): Ασταθή τα ψηφιακά νομίσματα, αναγκαία η παγκόσμια ρύθμισή τους
Tα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να υποστούν καθίζηση, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χρηστών τους
Νέα προειδοποίηση απευθύνει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα και την άνοδό τους.
Όπως σημειώνει, τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να υποστούν καθίζηση, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των χρηστών τους.
Οποιαδήποτε μορφή χρημάτων για να αποδώσει σε μεγάλη κλίμακα, απαιτείται εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της αξίας του και στην ικανότητά του να έχει φυσιολογική διακύμανση αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η BIS.
Αλλά η εμπιστοσύνη μπορεί να εξαφανιστεί αμέσως λόγω της ευπάθειας των αποκεντρωμένων δικτύων στα οποία εξαρτώνται τα κρυπτονομίσματα, προσθέτει.
«Η εμπιστοσύνη μπορεί να εξατμιστεί ανά πάσα στιγμή εξαιτίας της ευπάθειας των δικτύων μέσω των οποίων καταγράφονται οι συναλλαγές», υποστηρίζει η BIS και τονίζει, πως ένα ψηφιακό νόμισμα μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί με αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια της αξίας του.
Ο επικεφαλής της έρευνας της BIS, Hyun Song Shin, δήλωσε ότι τα  χρήματα έχουν αξία επειδή έχουν χρήστες, αλλά πολλοί άνθρωποι που κατέχουν εικονικά νομίσματα το κάνουν συχνά για κερδοσκοπία.
«Χωρίς χρήστες, θα είναι απλώς ένα άχρηστο σήμα.
Αυτό είναι αλήθεια αν πρόκειται για ένα χαρτί με ένα πρόσωπο πάνω του ή ένα ψηφιακό σήμα», είπε, συγκρίνοντας τα εικονικά νομίσματα με κάρτες αθλητών που συλλέγουν τα παιδιά.
Η εξάρτηση των χρηστών από τους λεγόμενους «ανθρακωρύχους» να καταγράφουν και επαληθεύουν τις κρυπτογραφικές συναλλαγές είναι επίσης λανθασμένη, σύμφωνα με την BIS, που έχει εκδώσει μια σειρά προειδοποιήσεων μετά από την εκρηκτική άνοδο των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων.
Η BIS επίσης έχει προειδοποιήσει τις κεντρικές τράπεζες να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο να ενδώσουν στον πειρασμό των ψηφιακών νομισμάτων.
Αναφέρει επιπλέον στην ετήσια έκθεσή της ότι η αποτελεσματική ρύθμιση των ψηφιακών νομισμάτων πρέπει να είναι παγκόσμια, στοχεύοντας τόσο σε ρυθμιζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όσο και σε εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες σχετικές με κρυπτογραφικές συναλλαγές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης